Η Μεγαλώνυμος Κοινότης Σταυροδρομίου ανακοινώνει την απόκτηση ενός οκταθέσιου μίνι βαν μεταφοράς προσωπικού, προκειμένου να εξυπηρετήσει ανάγκες των ενοριτών της Κοινότητας μας, αλλά και άλλων αναγκών της Ομογένειας.

Η απόφαση της Εφοροεπιτροπής για την απόκτηση του μίνι βαν ελήφθη εξ αφορμής της πανδημίας του κορονοϊού και της αυξημένης, λόγω συνθηκών, ανάγκης για ασφαλή μεταφορά του ενοριτών μας με απολυμασμένο μέσο μεταφοράς. Το όχημα θα εξυπηρετεί, κατά προτεραιότητα, τις ευπαθείς ομάδες των Ομογενών της περιοχής μας, και μάλιστα όσους χρειάζεται να επισκεφθούν νοσοκομείο ή γιατρό. Επίσης θα διευκολύνει την μετακίνηση πιστών από τις κατοικίες τους προς τους ναούς της Κοινότητος, μετ’ επιστροφής, για την παρακολούθηση των ακολουθιών. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα διοργανώνονται εκδρομές αναψυχής τις Κυριακές και άλλες ημέρες, σε διάφορες περιοχές της Πόλης, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνεται εγκαίρως προσυνεννόηση με την Κοινότητα. Το μίνι βαν θα είναι, στο μέτρο του δυνατού, στη διάθεση και άλλων ομογενειακών Κοινοτήτων.
Το όχημα παρελήφθη πρόσφατα και ετελέσθη ο σχετικός αγιασμός, τηρουμένων όλων των μέτρων ασφαλείας, στο προαύλιο της Αγία Τριάδας στο Ταξείμ. Η αγορά του αυτοκινήτου θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της Κοινότητας και η εξόφλησή του θα γίνει μέσω τραπεζικού δανείου σε 24 μηνιαίες δόσεις.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρανουπόλεως κ. Γερμανός προσέφερε ήδη 10.000 λίρες Τουρκίας ως προκαταβολή. Τον ευχαριστούμε θερμώς για την προσφορά του, πράξη η οποία είναι συνεπής με την επί δεκαετίες διακονία του στην Κοινότητά μας.
Η υπεύθυνη για τον προγραμματισμό των μεταφορών, εκ μέρους της Κοινότητος, είναι η κ. Σεβαστή Μπαρμπαλώνη στο τηλέφωνο: (0212) 252 88 85
Η Εφοροεπιτροπή της Κοινότητος
Δημοσιεύουμε στη συνέχεια φωτογραφίες από τον Αγιασμό του νέου οχήματος, που τελέστηκε στα προπύλαια του Ι. Ναού Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.