Ι.Μ. ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

Με κάθε λαμπρότητα η πόλη του Ναυπλίου εόρτασε τα 200 χρόνια από την απελευθέρωσή της από τον Τουρκικό ζυγό με επετειακές εκδηλώσεις που διοργάνωσε σήμερα ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ στην πόλη.
Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε στις επετειακές εκδηλώσεις στο Ναύπλιο ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Τιμητικό Άγημα, με τη συμμετοχή του Συλλόγου «Αρματωμένοι Μωραΐτες – Στάικος Σταϊκόπουλος» και της Δημοτικής Φιλαρμονικής. παρέλαβε την εικόνα του Σταϊκόπουλου, από το Δημαρχείο και την πήγε στον Ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου όπου τελέσθηκε δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου για τον Στάϊκο τον Ζατουνίτη και για όλα του τα παλληκάρια, ενώ παράλληλα εκφωνήθηκε και ο πανηγυρικός της ημέρας.

Στην συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ανδριάντα του Στάικου Σταϊκόπουλου και κατάθεση στεφάνων. Φέτος μετά από ενέργειες του δημάρχου της πόλης Δημήτρη Κωστούρου και του δημοτικού συμβουλίου και βάση του Βασιλικού Διατάγματος του 1959 (Β.Δ 143/14-7/1959), με το οποίο καθιερώνεται με κάθε τιμή και με κάθε επισημότητα, η 30η Νοεμβρίου-ημέρα της Άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης του Ναυπλίου – ως Τοπική Εθνική Γιορτή και επίσημη αργία.

Η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ακυρώθηκε λόγω της βροχής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.