Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τέλεσε το απόγευμα της Πέμπτης 2ας Μαρτίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καινουργίου.

Κατά την ομιλία του στους πιστούς που προσήλθαν στον Ιερό Ναό αναφέρθηκε στην ψυχοσωματική σύνθεση του ανθρώπου.

Ο άνθρωπος καλείται να φροντίζει το σώμα του, που αποτελεί ναό του Αγίου Πνεύματος και την ψυχή του που έχει την προοπτική της αθανασίας.

Μίλησε για την σωματική και ψυχική ασθένεια, που αποτελεί μεταπτωτική επίπτωση και τόνισε, ότι η Εκκλησία, δια των ιερών Μυστηρίων, προσφέρει την πνευματική υγεία στον άνθρωπο.

Υπογράμμισε επίσης, ότι τα Ιερά Μυστήρια λειτουργούν σωστικά, όταν ο άνθρωπος συμμετέχει σε αυτά με την πίστη του και έτσι αποδέχεται την χάρη του Αγίου Πνεύματος και δέχεται την ίαση και τη σωτηρία.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην εθνική τραγωδία που βιώνει η πατρίδα μας και κάλεσε τους πιστούς να προσεύχονται καθημερινά, έντονα και καρδιακά, για τους νεκρούς που βρήκαν φρικτό και μαρτυρικό θάνατο στα Τέμπη∙ να προσεύχονται για τους τραυματίες, για τους γονείς και τους συγγενείς των θυμάτων, που βιώνουν έναν ανείπωτο πόνο, γιατί δεν είναι μόνο ο θάνατος, αλλά και ο τρόπος του θανάτου και οφείλουμε όλοι να τους συμπαρασταθούμε προσευχητικά.

Την Κυριακή σε όλους τους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, κατόπιν εντολής και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.