Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τελέστηκε χθες Μ. Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου με την συμμετοχή των Ιερέων του Ι. Ναού και των Διακόνων του.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ομίλησε αρχικά για το Ι. Ευχέλαιο τονίζοντας ότι, με την τέλεση αυτού του Ι. Μυστηρίου προσελκύουμε το έλεος και την χάρι του Θεού, αφού Αυτός είναι ο ιατρός των ψυχών και των σωμάτων. Επιπρόσθετα επεσήμανε ότι προσευχόμαστε και για τον φωτισμό των επαϊόντων ιατρών, δηλαδή, των κατ’ επάγγελμα ιατρών, ώστε συστηματικά να επιβλέπουν τις ασθένειες και να χορηγού τις κατάλληλες για την κάθε περίπτωση θεραπευτικές αγωγές, που συνδυασμένες με την Χάρι του Θεού, μας κάνουν υγιείς όχι μόνο στο σώμα αλλά και στο πνεύμα και στην ψυχή.

Προέτρεψε δε τους Πιστούς να προσεύχονται για τις οικογένειές τους, την πόλη μας, την Πατρίδα μας και όλον τον κόσμο και ευχαρίστησε τον Θεό για τις δωρεές Του εκφράζοντας την χαρά του που οι Πιστοί, Άρχοντες και Λαός πάντοτε συμμετέχουν ενεργά, με τάξη, με ευπρέπεια, με κατάνυξη και με υπομονή, στις Ι. Ακολουθίες ως γνήσιοι μαθητές του Χριστού και ενεργά μέλη της Εκκλησίας Του!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.