Με τη μεγάλη εορτή τής Ενανθρωπήσεως τού Κυρίου μας να ευρίσκεται ἐπί θύραις, τελέστηκε σήμερα Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, το Mυστήριο του Aγίου Ευχελαίου, στο παρεκκλήσιο εντός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, το οποίο τιμάται στη μνήμη του ιδρυτού και προστάτου της Εκκλησίας της Κύπρου, αγίου αποστόλου Βαρνάβα.

Το Ιερό Μυστήριο τέλεσε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, παρουσίᾳ του Μακαριωτάτου και του Επισκόπου Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου. Στο μυστήριο έλαβαν μέρος, επίσης, οι ενδημούντες στην Αρχιεπισκοπή ιερομόναχοι.

Αποτελεί έθος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή να τελείται το μυστήριο τού αγίου Ευχελαίου δύο φορές τον χρόνο, παραμονές των δύο μεγάλων εορτών τής Γεννήσεως και τής Ανάστασης τού Κυρίου, με τη συμπροσευχή των υπαλλήλων.

Εἰρήσθω ἐν παρόδῳ ότι η σύνδεση τού μυστηρίου τοῦ αγίου Ευχελαίου με τη μετάνοια και τη Θεία Ευχαριστία, βοήθησε να τελείται σε περιόδους νηστείας, αλλά μπορεί να τελεστεί καθ’ όλο τον χρόνο προς όφελος κάποιου ασθενούς ή για όποιον Ορθόδοξο Χριστιανό ἐν μετανοίᾳ και εξομολογήσει θέλει να προσέλθει στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.