Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και ιδιαίτερης συγκίνησης τελέστηκε το εσπέρας της Κυριακής 31ης Οκτωβρίου 2021, η τελετή του καθαγιασμού του μύρου του δημοφιλούς Αγίου της Ορθοδοξίας, Μεγαλομάρτυρα του Χριστού Δημητρίου του Μυροβλύτη.

Στην τελετή του καθαγιασμού του μύρου, που γίνεται ενώπιον της λάρνακας του Αγίου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων και Ιεροδιακόνων.

Στον ιστορικό και μεγαλοπρεπή προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης τελέσθηκε σήμερα το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος, με την άδεια και την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου, του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, συμπαραστατούμενου από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και τους Εφημερίους του Ναού, με την οποία επελέγησαν οι πνευματικές εκδηλώσεις και λειτουργικές τελετές «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021», προς τιμήν του Πολιούχου και Εφόρου Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, με την παρουσία πολλών πιστών από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και το εξωτερικό,τηρούντων τα μέτρα για την περιστολή της πανδημίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για την πρόσκλησή του, αναφέρθηκε στη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, υπογραμμίζοντας ότι ούτε η πτωχεία, ούτε ο πλούτος αποτελούν δρόμους προς το Θεό, αφού μπορούμε να δούμε πλούσιους ελεήμονες και διακριτικώς βοηθούντες τους συνανθρώπους τους και πτωχούς, ασκούντες κατ’ επάγγελμα την επαιτεία, απαιτούντες και καθυβρίζοντες τους άλλους!
Μοναδικός δρόμος προς το θεό», συνέχισε, «είναι ο δρόμος, που περνά μέσα από την αγαπητική σχέση του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του, διότι την ώρα τον θανάτου, που ακριβοδίκαια έρχεται για όλους, το μόνο που θα μπορούμε να φέρουμε μαζί μας είναι η μετάνοια και η αγάπη προς όλους», και ευχήθηκε σε όλους να έχουν την προστασία του Αγίου Δημητρίου!
Ακολούθως, προέστη δεήσεως πριν την αναχώρηση από το Ναό του εκτυπώματος της ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, το οποίο είχε μεταφερθεί από τον ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθόδιου, όπου είναι αποθησαυρισμένο από τότε που προϊστάμενος του Ναού ήταν ο αοίδιμος Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης.
Αύριο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στον ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Ακρόπολη του Επταπυργίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.