Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας πραγματοποιήθηκε (18/4) σπουδαία μουσική εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Βόλου, με τίτλο «Ύμνους υφαίνειν» - Η υμνογραφία συναντά τη βυζαντινή και ευρωπαϊκή χορωδιακή μουσική. Στην εκδήλωση συνέπραξαν τα μουσικά σύνολα α) του Βυζαντινού χορού, υπό τη δ/νση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Ευαγγέλου Παυλίδη και β) της χορωδίας ελληνικής μουσικής, υπό τη δ/νση της Καθηγήτριας κ. Κερασίας Σιάρα, αποδίδοντας θαυμάσια εκλεκτούς Ύμνους και άσματα, ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβ. Ποιμενάρχης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης και πλήθος κόσμου.

Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης ήταν η βράβευση δύο εκλεκτών προσωπικοτήτων της μουσικής τέχνης και παράδοσης, από το Μουσικό Σχολείο, του Πρωτοψάλτου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Καθηγητού Βυζ. Μουσικής κ. Μιχαήλ Μελέτης και του διακεκριμένου μαέστρου κ. Γιάννη Καρκάλα, για την πολυχρόνια προσφορά τους στην Μουσική. Για τους τιμωμένους μίλησε η Δ/ντρια του Σχολείου κ. Αρετή Τζαννετοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στο έργο τους, ενώ επεσήμανε την σπουδαία εργασία που συντελείται στο σχολείο, με την αρμονική συνεργασία όλων, μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Από τη μεριά του, ο κ. Μελέτης, ιδιαίτερα συγκινημένος ευχαρίστησε την κ. Τζαννετοπούλου, που χαρακτήρισε «ψυχή του σχολείου», για την τιμή και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πολλοί από τους καθηγητές του Μουσικού Σχολείου είναι μαθητές του. Ο κ. Καρκάλας χαρακτήρισε το Μουσικό Σχολείο «το καλύτερο της Ελλάδος» και τόνισε ιδιαίτερα την συμβολή της Δ/ντριας στην σπουδαία πορεία του σχολείου.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εκθείασε όχι απλώς την μουσική κατάρτιση και προσφορά των τιμηθέντων, αλλά τόνισε εμφαντικά το ήθος τους, το οποίο μετέδωσαν στους πολυπληθείς μαθητές τους, ενώ παρατήρησε ότι το χάρισμα, που τους χάρισε ο Θεός, δεν το κράτησαν για τον εαυτό τους, αλλά το διένειμαν με αγάπη, παράγοντας πληθώρα άξιων μαθητών, που είναι η παρακαταθήκη τους. Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε το έργο που συντελείται στο Μουσικό Σχολείο, το οποίο το καθιστά κορυφαίο στον τόπο μας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις βάσεις που έθεσε η πρώτη του δ/ντρια κ. Ευανθία Πέτρου. Απευθυνόμενος στον Δ/ντή της Β/θμιας Εκπαίδευσης, ζήτησε να κάνει τα πάντα «για να παραμείνει το Σχολείο ζωντανό. Το χρειαζόμαστε, το απαιτούμε! Εγώ θα μπω μπροστά σε όποιον τολμήσει να σταματήσει τέτοιες προσπάθειες. Είναι το ελάχιστο που μένει σ’ αυτόν τον τόπο, ο πολιτισμός της μουσικής μας, τουλάχιστον!». Τέλος, συνεχάρη τους μαθητές που στελέχωσαν τις δύο χορωδίες και τους χοράρχες και ευχήθηκε καλό και ευλογημένο Πάσχα σε όλους.

 

 

 

 

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.