Τη Μονή Μολυβδοσκεπάστου στα σύνορα επισκέφθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Του π. Ηλία Μάκου. Στην ιστορική Μονή Παναγίας Μολυβδοσκεπάστου στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, πάνω ακριβώς στη μεθόριο γραμμή, βρέθηκε ως προσκυνητής ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κων/νος Φλώρος.

Ο δραστήριος και ευγενικός ηγούμενος της Μονής αρχιμανδρίτης π. Αρσένιος Μάιπας τον ξενάγησε στο εσωτερικό του καθολικού και του διηγήθηκε θαύματα της Παναγίας, τα οποία άκουσε με ενδιαφέρον και προσοχή.

 Μοναστήρι Μολυβδοσκεπάστου

Επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ θέλησε να δει τον τάφο του αείμνηστου Σεβαστιανού, ο οποίος πρωτοστάτησε από την ακριτική έπαλξη της Κόνιτσας σε εθνικά και θρησκευτικά ζητήματα, έχοντας ως εφόδιο το δυναμισμό της αρετής του.

Να σημειωθεί ότι το κοινόβιο της Μονής Μολυβδοσκεπάστου, υπό τη συνετή καθοδήγηση του π. Αρσενίου, όλο και αυξάνεται, και έχει φτάσει να αριθμεί επτά πλέον μέλη.

Ακόμη ο π. Αρσένιος φροντίζει για την αναστήλωση και τη συντήρηση όλων των Μοναστηριών της επαρχίας με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Ο κ. Φλώρος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Επιτηρητικό Φυλάκιο Μολυβδοσκεπάστου, συγχαίροντας τους στρατιώτες, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς για το έργο, που επιτελούν.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ 2021

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Φλώρος

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Φλώρος Κόνιτσα

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος στο στρατιωτικό προσωπικό, εξήρε το πολύτιμο έργο που επιτελούν με την άοκνη, συνεχή φύλαξη και επιτήρηση της παραμεθορίου, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν αναληφθεί για την περαιτέρω ενίσχυση των ΕΔ και έδωσε κατευθύνσεις για συνεχή ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στον επαγγελματισμό, στην αποφασιστικότητα, στην διακλαδική λειτουργία και στην ευελιξία που πρέπει να επιδεικνύουν οι Ένοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση των νέων υβριδικών απειλών που αναδεικνύονται τα τελευταία χρόνια στα χερσαία και θαλάσσιά μας σύνορα, με σκοπό την σταθερότητα, την ασφάλεια και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κόνιτσα

Στην πνευματική στέγη Κόνιτσας είχε μια σύντομη συνάντηση με το Μητροπολίτη Ανδρέα, κατά την οποία ο φλογερός Ιεράρχης του μετέφερε την εικόνα ερήμωσης της περιοχής.

Επισκέφθηκε και το Στρατιωτικό Μαυσωλείο Κόνιτσας, αποδίδοντας τιμή σε όσους υπερασπίστηκαν με γενναιοψυχία και αυτοθυσία την Πατρίδα.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Φλώρος Μαυσωλείο Κόνιτσα

 Μοναστήρι Μολυβδοσκεπάστου Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Φλώρος

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Φλώρος 2021

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.