Στον ιερο ναό που αγάπησε και λειτούργησε από το 2011 ως εφημέριος, στον Άγιο Φανούριο στο ‘Ιλιον, τέλεσε την πρώτη του λειτουργία ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κος Συμεών.

Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να ευχαριστήσει όλους τους ενορίτες του Αγίου Φανουρίου για όλα αυτά που ζήσανε και μοιραστήκανε και να μεταφέρει μήνυμα χαράς και αγάπης στον φθιωτικό λαό, διαμηνύοντάς του χαρακτηριστικά ότι έρχομαι για ν’ αγαπηθούμε.

Αρχιερατία πολύκαρπη του ευχήθηκε εκ μέρους όλου του κλήρου και του λαού ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης, Νεόφυτος Ραφαηλί­δης.

Τον εορτάζοντα μητροπολίτη Συμεών πλαισίωσαν οι Επίσκοποι Ανδρούσης Κωνστάντιος και Ευρίπου Χρυσόστομος, πολλοί κληρικοί από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, από την Μητρόπολη Φθιώτιδος και μέλη της χορωδίας Βυζαντινής Μουσικής «Γερμανός ο Μελωδός. Παρόντες ήταν, επίσης ο Μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος και ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστράτιου, κος Ιεροθεος. Ο ιερός ναός γέμισε από κόσμο που ήρθε για να αποχαιρετίσει τον αγαπημένο τους Επίσκοπο.

Μεταξύ αυτών ο δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος και ο δ/ντης της Χειρουργικής του Γεν. Νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς, Γιώργος Ζωγράφου.

Για την ημέρα της ενθρόνισής του ο δήμαρχος Ιλίου δεσμέυτηκε ότι θα βάλει 11 λεωφορεία ώστε να μεταφερθούν στη Φθιωτική πρωτεύουσα όσοι το επιθυμούν.

Στην πρώτη του συνέντευξη ως μητροπολίτης Φθιωτιδας δήλωσε: Όταν αγαπάς γνωρίζεις και όταν γνωρίζεις αγαπάς.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.