Στην Καρδαμύλη, στην κωμόπολη όπου οι οπλαρχηγοί – ήρωες Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Παναγιώτης Τρουπάκης, Παπαφλέσσας και Νικηταράς συμφώνησαν να πολεμήσουν κατά των Τούρκων, να ελευθερώσουν την Καλαμάτα και να παραδώσουν στις επόμενες γενιές μία ελεύθερη πατρίδα βρέθηκε χθες ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος έλαβε μέρος στις εκεί επετειακές εκδηλώσεις της 15ης Μαρτίου 1821 που διοργάνωσε ο Δήμος Δυτικής Μάνης τη μερίμνη του Δημάρχου κ. Δημ. Γιαννημάρα.

Στο «Ηρώο της Σημαίας» τέλεσε Τρισάγιο για τους ήρωες του 1821, παρακολούθησε την ομιλία – πανηγυρικό της ημέρας από τον καθηγητή της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιο Χρήστου ως και την αναπαράσταση της ιστορικής απόφασης των Καπεταναίων και τους παραδοσιακούς χορούς και μετά το πέρας της όλης εκδήλωσης, δήλωσε: «Οι ύψιστες αξίες για μας τους Έλληνες, όπως πίστευαν και οι ένδοξοι πρόγονοί μας, θα παραμένουν αδιάπτωτες και ιδιαίτερα σήμερα στους δύσκολους καιρούς μας. Οι αξίες αυτές είναι: Η πίστη στο Θεό και η αγάπη προς την πατρίδα μας».

Στην εκδήλωση παρέστη ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Καλογήρου, ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Χρυσομάλλης, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, οι Δήμαρχοι Δυτ. Μάνης κ. Γιαννημάρας, Αν. Μάνης κ. Ανδρεάκος και Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος, ο Υποδιοικητής της 120 ΠΕ Καλαμάτας, Σμήναρχος κ. Κρόκος, ο Ταξίαρχος (ΠΖ) κ. Ζαφειρόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας, Ταξίαρχος κ. Αξιοτόπουλος και ο Διοικητής Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου, Αντιπλοίαρχος (Π.Ν.) κ. Γιαννουδάκης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.