Η αναφορά του στον πόλεμο - «Θρηνούμε με όλους εκείνους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα».

Τις ευχές τους για το Πάσχα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας εκφράζει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μαζί με τη σύζυγό του Τζιλ σε γραπτή ανακοίνωση. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι: «Κατά τη διάρκεια αυτής της ιερής περιόδου, κρατάμε στις προσευχές μας όλους εκείνους που υποφέρουν από τη βαρβαρότητα του πολέμου και των διώξεων. Θρηνούμε με όλους εκείνους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα ή που φοβούνται για την ασφάλειά τους και αφιερωνόμαστε ξανά στην εργασία για την ειρήνη με δικαιοσύνη και για την ελευθερία και την ασφάλεια όλων των ανθρώπων».

Αναλυτικά η δήλωση του Αμερικανού Προέδρου:

Η Τζιλ και εγώ στέλνουμε θερμές ευχές σε όλους τους φίλους μας στην Ορθόδοξη Χριστιανική κοινότητα που γιορτάζουν το Πάσχα. Χαιρόμαστε μαζί σας για την Ανάσταση του Ιησού Χριστού και τον θρίαμβο του φωτός επί του σκότους.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ιερής περιόδου, κρατάμε στις προσευχές μας όλους εκείνους που υποφέρουν από τη βαρβαρότητα του πολέμου και των διώξεων. Θρηνούμε με όλους εκείνους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα ή που φοβούνται για την ασφάλειά τους και αφιερωνόμαστε ξανά στην εργασία για την ειρήνη με δικαιοσύνη και για την ελευθερία και την ασφάλεια όλων των ανθρώπων.

Φέτος, είδαμε για άλλη μια φορά τους ουσιαστικούς τρόπους με τους οποίους οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ενισχύουν το έθνος και τον κόσμο μας: μέσω της συμπόνιας και της υπηρεσίας προς τους άλλους, διαδηλώσεις διαθρησκειακής αλληλεγγύης, υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας για όλους παντού και φροντίδα για τη δημιουργία. Ας συνεχίσουμε να διαδίδουμε το μήνυμα της χαράς του Πάσχα μέσω της κοινής μας εργασίας για να οικοδομήσουμε έναν κόσμο που εκτιμά την εγγενή αξιοπρέπεια και την απέραντη αξία κάθε ανθρώπου.

Είθε η ειρήνη του Χριστού να είναι μαζί σας τώρα και πάντα. Καλό Πάσχα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.