Ευχαρίστως ανακοινούται ότι κατά την σημερινήν συνεδρίαν αυτής, η Αγία και Ιερά Σύνοδος, εισηγήσει της Α.Θ. Παναγιότητος, εξέλεξε παμψηφεί:

1) Τον Θεοφιλ. Επίσκοπον Κρατείας κ. Ανδρέαν της εν Καναδά υπό το Οικουμενικόν Πατριαρχείον Ουκρανικής παρουσίας επαρχιούχον Επίσκοπον Τορόντο.
2) Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτην του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αμβρόσιον Κουτσουρίδην, Πρωτοσύγκελλον της Ι. Μητροπόλεως Γερμανίας, Επίσκοπον Αργυρουπόλεως, μέλλοντα να διακονήση ως Βοηθός του Ποιμενάρχου αυτού τους εν Βαυαρία πολυπληθείς ομογενείς.
3) Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτην του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αθηναγόραν Ζηλιασκόπουλον υπό τον ψιλόν τίτλον Ναζιανζού, ως Βοηθόν Επίσκοπον της Α.Θ.Παναγιότητος του Πατριάρχου, όστις έθεσεν αυτόν εις την διάθεσιν του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, προκειμένου ίνα συνεχίση την εκείσε διακονίαν αυτού ως τε Αρχιγραμματέως της Ι. Επαρχιακής Συνόδου και εν τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης.
Οι Θεοφιλέστατοι Εψηφισμένοι Επίσκοποι Αργυρουπόλεως και Ναζιανζού ετέλεσαν εκάτερος αυθημερόν το Μικρόν και το Μέγα Μήνυμα αυτού και εδέχθησαν τα συγχαρητήρια του Παναγιωτάτου, των αγίων Αρχιερέων και των μελών της Πατριαρχικής Αυλής, οι οποίοι ηυχήθησαν εις αυτούς εύορκον Αρχιερατικήν διακονίαν.
Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 19η Μαίου 2021
Εκ της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου

Φώτο: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο
Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.