Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα, Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020, το πρωί, τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεξικού κ.Αθηναγόρα συνοδευόμενο από τους τρεις εψηφισμένους βοηθούς Επισκόπους του, Θεοφιλεστάτους Μυρίνης κ. Αθηναγόρα, Μαρκιανής κ. Ησύχιο και Άσσου κ. Τιμόθεο.

Μετά την κατ’ ιδίαν ακρόαση, ενώπιον του Πατριάρχου και Αρχιερέων του Θρόνου, έγινε το Μικρό Μήνυμα της εκλογής τους, εκφράζοντας την εγκάρδια ευγνωμοσύνη τους για την προαγωγή τους.

Ο Παναγιώτατος τους συνεχάρη και τους έδωσε πατρικές συμβουλές για την επιτυχία της νέας αποστολής τους στην Εκκλησία.

Στη συνέχεια, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρουσία Αρχιερέων, της Πατριαρχικής Αυλής και άλλων κληρικών και λαϊκών προσκυνητών, οι τρείς εψηφισμένοι Επίσκοποι, διαδοχικά, τέλεσαν την Ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος, κατά την οποία τους ανακοινώθηκε εν εκκλησία η εκλογή τους, εκείνοι δε απάντησαν με το κείμενο της Ευχαριστίας, αποδεχόμενοι το “επίταγμα”.

Ο Παναγιώτατος τίμησε τη μνήμη του προκατόχου του, Πατριάρχου Δημητρίου

Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 29 ετών από την κοίμηση του προκατόχου του αοιδίμου Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης μετέβη, την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, στο Πατριαρχικό Κοιμητήριο της Ι.Μονής Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή και τέλεσε τρισάγιο στον τάφο αυτού, δεηθείς διά την αιώνια ανάπαυσή του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.