ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Το Μέτσοβο αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου λίγο πριν την αναχώρησή του για το Φανάρι με τους κατοίκους να του επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή.
Κατά την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη χθες στην ιστορική κωμόπολη της Ηπείρου, πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει την πλατεία και την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής κρατώντας αναμμένες λαμπάδες και κεριά. Στη συνέχεια τελέστηκε Δοξολογία για την επίσκεψη του Παναγιωτάτου ενώ απονεμήθηκε το Οφφίκιο του Άρχοντος Ιερομνήμονος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας στον Ομότιμο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, κ. Μιχάλη Τρίτο.

“Η Εκκλησία και το Γένος έχουν ανάγκη από ανθρώπους όπως εσείς”

“Η Εκκλησία και το Γένος έχουν ανάγκη ανθρώπους όπως εσείς” υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης απευθυνόμενος στον κ. Τρίτο που για δύο και πλέον δεκαετίες διατέλεσε καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου ενώ, εξήρε παράλληλα το έργο του σε ερευνητικό και θεολογικό επίπεδο.

Ο Μιχάλης Τρίτος στην ομιλία του, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε ενώ αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς του Μετσόβου με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Από τη πλευρά του ο Δήμαρχος Μετσόβου κ. Κώστας Τζαφέας καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην ορεινή κωμόπολη τονίζοντας την ξεχωριστή σχέση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο καθώς το Μέτσοβο για αιώνες υπήρξε Πατριαρχική Εξαρχεία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.