ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ: H ορθοδοξία γιορτάζει τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο, και ένας από τους σημαντικότερους ναούς είναι και αυτός που βρίσκεται στην Βόρεια Εύβοια και μάλιστα αξίζει να σημειωθεί το θαύμα του.

Εορτάζει την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος.Κέντρο των Ιερών Ακολουθιών και των λατρευτικών εκδηλώσεων, είναι ο ​Προσκυνηματ​ικός Ιερός Ναός του Οσίου, στο Προκόπι Ευβοίας ( Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας ), όπου αποθησαυρίζεται και το Ιερό Σκήνωμά του.

Την παραμονή της Εορτής, 26 Μαΐου θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός (Ώρα 19:00) και την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Όρθρος, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στην συνέχεια Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου ( Όρθρος – ώρα 6:45 ).

Η σκαλιστή ασημένια λάρνακα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, φέρει παραστάσεις από την ζωή και το μαρτύριο του, με θαυμαστή λεπτομέρεια και απεικόνιση.Από τα τελευταία γνωστά Θαύματα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στην Ελλάδα, είναι και η διάσωση της Τοπικής Κοινότητας Προκοπίου και της γύρω περιοχής, από την αδηφάγο μανία της δασικής πυρκαγιάς, προερχομένης από τις περιοχές, της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Γέροντος, Δ.Κ. Λίμνης, και Τ. Κ. Κηρίνθου στις 8 Αυγούστου 2021.

Το μεγάλο θαύμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου στην Βόρεια Εύβοια
Ή Ιερά μονή Οσίου Δαυίδ και τα Ιερά Παρεκκλήσια της εκτός Ι. Μονής γλίτωσαν θαυματουργικά.

Στην περιοχή , όμως του ( Νέου) Προκοπίου μετά από λιτανεία το βράδυ 7 / 8 / 2021, Ιερών Εικόνων, Ιερών Λειψάνων, την συμμετοχή Ιερέων και των κατοίκων της περιοχής, έβρεξε καταρρακτωδώς (05:00 – 8/8/2021) με αποτέλεσμα η περιοχή να παραμείνει αβλαβής και η πυρκαγιά να σταματήσει λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό!

Το μεγάλο θαύμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου στην Βόρεια Εύβοια

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.