Τις πιο θερμές του ευχαριστίες μετέφερε σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουΐκ προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, καθώς με την καθοριστική όσο και συγκινητική παρέμβαση του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, θα μπορέσουν οι 300 περίπου Έλληνες της Κοινότητας του Welkome της Νότιας Αφρικής να εορτάσουν την Ανάσταση και το Πάσχα, στο ναό τους, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν χιλιόμετρα μακριά.

«Ο Πατριάρχης Θεόδωρος, αυτός ο Κρητίκαρος Πατριάρχης, απέδειξε άλλη μία φορά πόσο κοντά βρίσκεται στους Έλληνες και της πιο απομακρυσμένης γωνιάς της αφρικανικής ηπείρου και πόσο αφουγκράζεται τις αγωνίες τους αλλά και την απέραντη αγάπη τους για τις δύο μεγάλες αξίες του έθνους μας: τον Ελληνισμό μας και την Εκκλησία μας.

Και τον ευχαριστώ γιατί, με τη δική του παρέμβαση, οι συμπατριώτες μας θα ζήσουν τη μεγάλη αυτή ημέρα καθώς και όλη την πασχαλινή περίοδο, σα να βρίσκονται στην πατρίδα, με τον ιερέα που απέστειλε η εκκλησία για να τελέσει τις ιερές ακολουθίες, που για την Ελλάδα είναι προφανής η καθοριστική παρουσία του ιερέα, αλλά για την ομογένεια όχι πάντοτε δεδομένη. Και εδώ φαίνεται το πρόσωπο του μεγάλου εκκλησιαστικού ηγέτη που ανοίγει την αγκαλιά του πάνω από όλα τα παιδιά του».

Να σημειωθεί ότι για την επίλυση αυτού του πολύ ανθρώπινου προβλήματος, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας βρέθηκε σε άμεση επαφή με την έδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αλλά και με την Ομοσπονδία των Ελληνικών Κοινοτήτων Νοτίου Αφρικής κ. Γιάννη Φιλίππου.

Έτσι, σύμφωνα με ενημέρωση που απέστειλε ο οικείος Μητροπολίτης Μποτσουάνα κ. Γεννάδιος προς το Υπουργείο Εξωτερικών, οι Έλληνες της δραστήριας αυτής Κοινότητας θα έχουν τον ιερέα τους για να τελέσουν τις ιερές ακολουθίες τους ενώ θα οργανωθεί και όλη η εκκλησιαστική δράση, σε μόνιμη βάση, άμεσα από τώρα.

«Η πίστη του λαού μας στη θρησκεία μας αποτελεί από τους πυλώνες της ελληνικής κοινωνίας και του έθνους μας, και υπό αυτήν την έννοια, η καθοριστική παρέμβαση του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου, δεν αποτελεί μόνο εκκλησιαστική αλλά και κορυφαία εθνική πράξη.

ΑΠΕ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.