Πέρασαν ήδη 9 μέρες από την εκδημία του πατρός Ερμολάου Ιατρού ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή ενώ βρίσκονταν για την διακονία της ιεραποστολής στην Λιβερία. Με ευλογία του οικείου Επισκόπου Μαλάουι Κ. Φωτίου, τελέστηκε σε όλες τις ενορίες της Επισκοπής, την Κυριακή 10 Απριλίου το εννιάμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του.

Ο θάνατός του γέμισε θλίψη τόσο την Ελληνική κοινότητα του Μαλάουι την οποία διακόνησε για 14 χρόνια ως εφημέριος της, όσο και τους ιθαγενείς κληρικούς και λαϊκούς σε όλη τη χώρα που δέχτηκαν στην πλειοψηφία τους από αυτόν την κλίση στην ορθόδοξη εκκλησία.
Όλοι τον θυμήθηκαν με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση καθώς η ιεραποστολή στο Μαλάουι του οφείλει τα μέγιστα. Με δική του μέριμνα κτίστηκε η πλειονότητα των ορθοδόξων Ναών στη χώρα(20 ναοί), κατηχήθηκαν χιλιάδες χριστιανών, προχώρησαν στην ιερωσύνη πολλοί ιθαγενείς κληρικοί, μεταφράστηκαν λειτουργικά βιβλία στην τοπική γλώσσα και θεμελιώθηκαν σχολεία.

Ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαλάουι Κ. Φώτιος τέλεσε το μνημόσυνο του στο Ναό της Ελληνικής κοινότητας , του Άγιου Νεκτάριου, πλαισιωμένος από τον εξ Αθηνών αρχιμανδρίτη π Χρύσανθο Παπαποστόλου και παρουσία πολλών μελών της Ελληνικής κοινότητας.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε στην διακονία του εκλιπόντος και πρόσθεσε πως η σκέψη και η προσευχή όλων μας θα πρέπει να στραφεί στην οικογένεια του πατρός Ερμολάου , την πρεσβυτέρα Χρυσάνθη και τα τέσσερα παιδιά του, τρία εκ των οποίων είναι ανήλικα.

Ευχόμαστε όλοι ο Θεός να τους δίνει την Θεία παρηγορία και να τους χαρτώνει πάντα. Ας είναι αιωνία του η μνήμη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.