Κατά τη διάρκεια της σημερινής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας μετά Αρτοκλασίας, ο Ιερός Ναός Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας Μαχαιράδου Ζακύννθου υποδέχθηκε επισήμως τη νέα μεγαλοπρεπή και ξυλόγλυπτη – επιχρυσωμένη Καθέδρα της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαύρας, που αποτελεί πιστό αντίγραφο της κατεστραμμένης από την πυρκαγιά του 2005 παλαιάς και ιστορικής περιπίστου Ιεράς Εικόνος.

Η επιβλητική εκκλησία της Αγίας Μαύρας. βρίσκεται στο όμορφο πλακόστρωτο προαύλιο, με το πυργοειδές βενετσιάνικο καμπαναριό με τις τέσσερις καμπάνες να δεσπόζει.

Στο εσωτερικό της φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της στολισμένη από αμέτρητα αφιερώματα- στολίδια των πιστών. Κάποτε το εσωτερικό της εκκλησίας αποτελούσε έργο μοναδικής θρησκευτικής και καλλιτεχνικής αξίας με την πολυτέλεια, τις εικόνες, τις μοναδικές συνθέσεις με τα υπέροχα χρώματα, τα ξυλόγλυπτα και κυρίως με το χρυσόγλυπτο τέμπλο ζακυνθινού μπαρόκ.

Όλα αυτά δυστυχώς μέχρι τον Δεκέμβριο του 2005 όταν το εσωτερικό της εκκλησίας κάηκε. Σήμερα γίνονται προσπάθειες από τους κατοίκους του νησιού και από τον πολύ δραστήριο ιερέα της να την επαναφέρουν στην αρχική της κατάσταση. Στο εσωτερικό της υπάρχει φωτογραφία όπου μπορείς να θαυμάσεις πως ήταν η εκκλησία πριν την πυρκαγιά και να εκτιμήσεις το σπουδαίο έργο που γίνεται για την επαναφορά της.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.