Μαθήτριες και μαθητές του Λυκείου Μονάχου επισκέφθηκαν σταθμούς της ζωής και δράσης του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή στο Μόναχο
Όπως είναι γνωστό το Λύκειο Μονάχου μετονομάζεται από εφέτος σε Ελληνικό Λύκειο Μονάχου- Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή.

Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή υπήρξε διεθνώς ανεγνωρισμένος μαθηματικός, ισάξιος του Albert Einstein. Έζησε με την οικογένειά του στο Μόναχο και δίδαξε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Μονάχου.

Η φήμη του, ως εξαίρετου μαθηματικού απλώθηκε σ΄όλο τον κόσμο και έτυχε μεγάλης εκτίμησης και θαυμασμού από τους διακεκριμένους μαθηματικούς διεθνώς και ιδιαίτερα από τον Albert Einstein, με τον οποίο συνεργάστηκε σε πολλά θέματα μαθηματικών. Μεταξύ των δύο μεγάλων ανδρών της επιστήμης υπήρχε αλληλοσεβασμός και βαθειά εκτίμηση

Ο Καραθεοδωρή διέμενε με την οικογένειά του στην οδό Rauchstr. 8, δίδασκε στη Μαθηματική Σχολή Μονάχου, υπήρξε Εκκλησιαστικός Επίτροπος στον ιστορικό Ναό Σαλβάτορκιρχε, απέθανε και ετάφη στο κοιμητήριο Waldfriedhof.

Στον τάφο τοποθετήθηκε ένας υπερμεγέθης κίονας, ιωνικού ρυθμού, στον οποίο αναγράφηκαν το όνομά του και τα ονόματα της συζύγου του Ευφροσύνης και του τέκνου του Στεφάνου.

Η μαθηματική επιστημονική βαυαρική κοινωνία τίμησε τον Καραθεοδωρή με την ονοματοδοσία της μεγάλης αίθουσας διδασκαλίας της Μαθηματικής Σχολής τoυ Πανεπιστημίου Μονάχου σε “Αίθουσα Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή” (2002) και στην μετονομασία ενός υπάρχοντος μαθηματικού συλλόγου σε “Καραθεοδωρή- Εταιρεία για τη προώθηση των μαθηματικών στην Οικονομία, στο Πανεπιστήμιο και στο Σχολείο, του Λουδοβικείου-Μαξιμιλιανού Πανεπιστημίου Μονάχου”(2013).

Το Λύκειο Μονάχου με πρόταση του καθηγητή μαθηματικών Μιλτιάδη Αδάμ και σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου των καθηγητών του Λυκείου αποφάσισε τη μετονομασία του Λυκείου σε Ελληνικό Λύκειο Μονάχου-Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή πράξη που ενέκρινε ήδη η αρμόδια σχολική υπηρεσία.

Φως Φαναρίου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.