Ι.Μ. ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ

Όπως κάθε χρόνο στην Ενορία Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, δίνεται το Λάβαρο της Αναστάσεως τιμητικά σε κάποιον ευεργέτη της Ενορίας. Φέτος, μετά την εκδημία του Εφημερίου και Προϊσταμένου πατρός Βασιλείου Λ. Βασιλείου, ο πατέρας Νέστορας μαζί με την εκκλησιαστική επιτροπή έδωσαν το λάβαρο στην πρεσβυτέρα Σταυρούλα Βασιλείου.

Ο πατέρας Βασίλειος ήταν ένας ακέραιος αγωνιστής για μία Ορθόδοξη Εκκλησία σύμφωνα με τις ευαγγελικές εντολές. Όσοι ήταν κοντά του έβλεπαν έναν άνθρωπο ασκητικό μεν, αλλά με ανήσυχο πνεύμα, τολμηρό και πρωτοπόρο σε έργα αγάπης. Άνθρωπος με ταπεινό φρόνημα γεμάτο πίστη και εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού. Έναν ακούραστο εργάτη της Εκκλησίας Του. Έναν πραγματικό ποιμένα, γενναιόδωρο και ελεήμονα. Έναν Ιερέα πλούσιο με τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος.

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου Ιησού Χριστού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σιάτιστας. Με την έναρξη της ακολουθίας της Αναστάσιμης Πανυχίδος, εψάλη ο κανών του όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου, «Κύματι θαλάσσης». Στη συνέχεια διαβάστηκε η εγκύκλιος του Πάσχα, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου. Η ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου της Αναστάσεως και η χαρμόσυνη υμνωδία του «Χριστός ανέστη εκ νεκρών» έλαβαν χώρα στον στολισμένο προαύλιο του Ναού. Μετά το τέλος Πανηγυρικής Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας ο Ιερέας της Ενορίας μοίρασε ως ευλογία στον κόσμο μαζί με το αντίδερο και από ένα κόκκινο αυγό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.