Το Κυπριακό συζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με την Πρόεδρο Κάτω Βουλής Πολωνίας

Το Κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Πέμπτη 18 Μαϊου, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος με την Πρόεδρο της Κάτω Βουλής της Πολωνίας, Elzbieta Witek, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου η κ. Witek υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν απόψεις σε σχέση με το κυπριακό ζήτημα, με την Πρόεδρο της Κάτω Βουλής της Πολωνίας να εκφράζει στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου την πλήρη στήριξή της.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι η κ. Witek «παρομοίασε το θέμα της Κύπρου με της δική της πατρίδα., που ήταν και αυτή υπό κατοχή για πολλά χρόνια», σημειώνοντας ότι «στο τέλος όμως απέκτησε την ελευθερία της και ζει σήμερα ελεύθερη».

Όπως είπε, ευχήθηκαν το ίδιο να γίνει και για την Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο, η Πρόεδρος της Κάτω Βουλής της Πολωνίας «μίλησε με λόγια υποστηρικτικά προς τον αγώνα της Κύπρου», για να προσθέσει ότι κατά την συνάντηση αναφέρθηκαν και στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Παραλληλίσαμε», είπε, «τις δύο εισβολές και ζήτησα, όπως γίνεται διεθνής υποστήριξη για την Ουκρανία, να γίνεται και για την Κύπρο, αφού έχουμε τα ίδια χαρακτηριστικά και μάλιστα σε εμάς εμπεδώνονται περισσότερο τα τετελεσμένα, για τη μακροχρόνιο κατοχή».

Εξάλλου, κατά τη συνάντηση τέθηκε και το μεταναστευτικό ζήτημα, με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου να αναφέρει πως «ακροθιγώς τέθηκε και αυτό το θέμα».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «όλες οι χώρες της Ευρώπης πρέπει να δεχτούν εξίσου ποσοστό αυτών των ανθρώπων και να μην δέχεται το βάρος μια μικρή χώρα, όπως είναι η Κύπρος με τα τόσα προβλήματα».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.