Διαβάστε τις προτάσεις που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΜΕΡΑ 25.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΚΛΗΣΗ – ΠΡΟΟΙΜΙΟ

Καταργείται η υπάρχουσα θρησκευτική επίκληση στο προοίμιο του συντάγματος, και αντικαθίσταται ως εξής: «Με συνείδηση της ευθύνης του και διαπνεόμενος από τη θέληση να υπηρετήσει τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, καθώς και την παγκόσμια Ειρήνη, ο Ελληνικός Λαός θέσπισε, με τη συντακτική του εξουσία, το παρόν Σύνταγμα».

22. ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΑΡΘΡΟ 3 (ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ – ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ) και αντικαθίσταται ως εξής: α) Το Ελληνικό Κράτος είναι διαχωρισμένο από κάθε θρησκευτική ένωση και τηρεί την αρχή της ουδετερότητας έναντι όλων των θρησκειών.

Οι θρησκευτικές ενώσεις αποφασίζουν ελεύθερα για την εσωτερική οργάνωσή τους, όπως νόμος ορίζει. β) Αφαιρούνται από το σύνταγμα οι εκφράσεις «επικρατούσα θρησκεία», «στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου τριάδας» και όλες οι σχετικές αναφορές στον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών και του καθεστώτος του Αγίου Όρους.”

Ξεχνούν άραγε ότι το Άγιον Όρος δεν είναι μόνο μοναστική πολιτεία, αλλά και αυτοδιοικούμενη περιοχή με βάση διεθνείς συνθήκες;

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.