Την ποιμαντική του δράση στο κατηχητικό έργο το οποίο επιτελεί εδώ και αρκετά χρόνια έδωσε σε αριθμούς το Γραφείο Κατήχησης και Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Ελπασάν το οποίο εργάζεται άοκνα για την ευόδωση του ευαγγελικού λόγου και την συμμετοχή των νέων στην λειτουργική ζωή της Εκκλησίας.

Του Νικόλαου Ζαΐμη

Το Γραφείο Κατήχησης και Νεότητας στο πλαίσιο των προγραμμάτων του υλοποιεί δράσεις πνευματικού, εκπαιδευτικού, κοινωνικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Μέσα από αυτά τα προγράμματα, μικρά παιδιά και γονείς, εξοικειώθηκαν περισσότερο με την Πίστη και την Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Οι δραστηριότητες υποστηρίζονται από την εθελοντική προσφορά 15 κατηχητών οι οποίοι συνεργάζονται με 12 κληρικούς της Μητρόπολης που φροντίζουν έτσι ώστε αναπτυχθεί εμπιστοσύνη μεταξύ παιδιών, νέων και γονέων και την ενδυνάμωση της Ορθόδοξης κοινότητας στην περιοχή.

Οι αριθμοί
Σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσίευσε η Ιερά Μητρόπολη μέσω των προγραμμάτων αυτών, μέχρι στιγμής, έχουν ωφεληθεί:

• 530 παιδιά της ηλικιακής ομάδας 6-16 ετών, μέλη 17 ομάδων κατηχητικού.
• 130 έφηβοι ηλικίας 13-16 ετών, μέλη 6 ομάδων.
• 100 νέοι της ηλικιακής ομάδας 17-25 ετών, μέλη του συλλόγου νέων «Sons of Light», Elbasan.
• 130 γονείς, μέλη 5 οικογενειακών ομάδων που έχουν παρακολουθήσει διάφορες συναντήσεις για την ενίσχυση της οικογένειας στην πίστη και την κοινωνία.

Στόχος της Μητρόπολης είναι να συνεχιστεί δυναμικά αυτή η προσπάθεια που καταβάλλεται έτσι ώστε να φέρει και νέους καρπούς, διευρύνοντας την Ορθόδοξη παρουσία στην περιοχή.

OPE.GR

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.