Τη μνήμη του Αγίου Θεοκλήτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας τίμησε την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023 η Εκκλησία μας και το Καστόρι εόρτασε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τον Πολιούχο του.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, στον φερώνυμο Καθεδρικό Ναό τελέσθηκαν ο πανηγυρικός Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου, Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο οποίος και ομίλησε επίκαιρα στους ευλαβείς χριστιανούς της περιοχής. Ακολούθησε η περιφορά της Ιερής εικόνας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της κωμόπολης.

Στη συνέχεια, οι επίσημοι μετέβησαν στον Καραβά, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και αποδόθηκαν τιμές στο μνημείο των δώδεκα στρατιωτών, οι οποίοι το 1972 σκοτώθηκαν σε τραγικό δυστύχημα στην παλαιά Ε.Ο. Σπάρτης-Μεγαλόπολης, όταν στρατιωτικό όχημα του Κ.Ε.Ε.Μ. εξετράπη της πορείας του. Οι οπλίτες ήταν μέλη της στρατιωτικής μπάντας και του αγήματος που θα απέδιδε τιμές, ανήμερα της εορτής του Αγίου Θεοκλήτου, στο Καστόρι.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.