Με μια δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος σχολιάζει ένα αυτοσχέδιο Εισοδικό από κοντάρι και κονσέρβα τόνου που χρησιμοποιείται στην Επισκοπή από πιστούς. Ο Θεοφιλέστατος σχολιάζει μεταξύ άλλων «η ουσία θα συμπυκνώνεται μόνο στο ταπεινό ψωμί και κρασί, που εν ριπή οφθαλμού γίνονται το Παν».

Το εισοδικό της ορθοδοξίας.
Η Θεία Λειτουργία είναι το μυστήριο της σωτηρίας μας δια της του Θεού ταπεινώσεως. Το »άδειασμα της θεότητας», η εθελούσια πτώση από το θρόνο για να σώσει το πρόσλημμα, την ανθρώπινη φύση. Σ’ αυτό καλούμαστε να μετέχουμε. Άπαντες! Σε μια θεία ταπείνωση που συνθλίβει κάθε φουσκωμένο- μασκαρεμένο »εγώ».
Τι, λοιπόν, κι αν παραγεμίζουμε με ψευδο-ένθεο ζήλο τους ναούς με πολυτέλεια, με μάρμαρο μέταλλα και ξυλόγλυπτα. Στο τέλος όλη η ουσία θα συμπυκνώνεται μόνο στο ταπεινό ψωμί και κρασί, που εν ριπή οφθαλμού γίνονται το Παν. Τι κι αν προσκολλόμαστε σε τύπους και υλικά, το άδειασμα του θεοποιημένου εαυτού μας είναι αυτό που μας κρατά κοντά Του.
Φωτογραφία: Αυτοσχέδιο Εισοδικό από κοντάρι και κονσέρβα τόνου. Ευτελές κι όμως άγιο, άλλωστε αυτό συνοδεύει το Ευαγγέλιο σε κάθε Είσοδο και δι’ αυτού φωτίζονται οι πιστοί.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.