Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022, ο Πρόεδρος της Βουλής της Βουλγαρίας, Εξοχ. κ. Vezhdi Rashidov, με πολυμελή Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία.

Ο Εξοχ. κ. Πρόεδρος της Βουλής, έγινε θερμά δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με τον οποίο είχε εκτενή και ουσιαστική συζήτηση.

Στην κατ’ ίδίαν συνάντηση τους τον κ. Rashidov συνόδευαν η σύζυγός του Ευγεν. κ. Snezha Bahariya Rashidova, και ο Εξοχ. Πρέσβης της Βουλγαρίας στην Τουρκία κ. Angel Cholakov, ενώ από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Χαράλαμπος Νίτσεβ, Ιερατικώς Προϊστάμενος της Βουλγαροφώνου Κοινότητος της Πόλεως.

Ακολούθως, στην Αίθουσα του Θρόνου, ο Παναγιώτατος καλωσόρισε με εγκαρδιότητα τον Πρόεδρο της Βουλής της Βουλγαρίας και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας, που αποτελούνταν από εκπροσώπους όλων των κομμάτων, και τους ζήτησε να μεταφέρουν τον αδελφικό χαιρετισμό του προς τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεόφυτο και τις ευχές του στον λαό της χώρας τους ενόψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.