Ανάμεσα στα πολλά έργα που πραγματοποιήθηκαν στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος, φιλοτεχνήθηκε και το νέο εικονοστάσι στην είσοδο της Κατασκήνωσης.

Η κάθε Εικόνα είναι και μία προσωπική δέηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, ο οποίος και προσέφερε αυτό το εικονοστάσι, το οποίο επιμελήθηκε ο Λαμιώτης Αγιογράφος κ. Δημήτριος Πανουργίας, συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως.

Οι δέκα δεήσεις του Σεβασμιωτάτου είναι γεμάτες νόημα και συνδέουν την ιστορία του Κέντρου με το ζωντανό του σήμερα και το ελπιδοφόρο του αύριο.

● Η Εικόνα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού

«Δέησις Μητροπολίτου Φθιώτιδος Συμεών εις μνήμην των κτιτόρων κληρικών του Κατασκηνωτικού Κέντρου».

● Η Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, «υπέρ υγείας των εθελοντών και εθελοντριών του Κατασκηνωτικού Κέντρου».

● Η Εικόνα του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, «εις μνήμην κεκοιμημένων πατέρων και αδελφών».

● Η Εικόνα της Αγίας Αικατερίνης της Πανσόφου, «υπέρ απάντων των χειροτονηθέντων κληρικών εν τω Ιερώ Ναώ Αγίας Αικατερίνης».

● Η Εικόνα του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, «υπέρ υγείας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Επαρχίας Φθιώτιδος».

● Η Εικόνα του Αγίου Αποστόλου Ηρωδίωνος του και Ιδρυτού της Φθιωτικής Εκκλησίας, «εις μνήμην απάντων των προκατόχων αυτού από του Αγίου Ενδόξου και Αποστόλου Ηρωδίωνος».

● Η Εικόνα του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος, «υπέρ υγείας ασθενών βρεφών και νηπίων».

● Η Εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, «εις μνήμην του μακαριστού προκατόχου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού».

● Η Εικόνα του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, «εις μνήμην μακαριστού προκατόχου αυτού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου».

● Η Εικόνα του Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, «υπέρ υγείας της οικογενείας αυτού και υπέρ πάντων των πνευματικών τέκνων αυτού».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.