Στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας “Άγιος Νεκτάριος” της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου μεταφέρθηκε ιερό λείψανο του Αγίου Παντελεήμωνος προς ευλογίας και ενίσχυση των ασθενούντων.

Κάθε εβδομάδα στο Κέντρο τελείται το ιερό μυστήριο του Ευχελαίου όπου ιατρικού και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και οι ασθενείς οι οποίοι φιλοξενούνται εκεί, έχουν την δυνατότητα να μετέχουν την μυστηριακής ζωής της Εκκλησίας, ζητώντας πνευματική καταφυγή στην σκέπη και αγκαλιά της Εκκλησίας.

Η λειψανοθήκη με το ιερό λείψανο του Αγίου Παντελεήμωνος, μετά την προσκύνηση από ιατρούς και συγγενείς των ασθενών, μεταφέρθηκε στα δωμάτια προκειμένου να προσκυνήσουν και οι ασθενείς.

Το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας “Άγιος Νεκτάριος” είναι το μοναδικό ιδιωτικό κέντρο στην ρουμανική πρωτεύουσα το οποίο ανήκει στην Εκκλησία. Η νέες εγκαταστάσεις χρηματοδοτήθηκαν από την Πρεσβεία της Ελβετίας και εγκαινιάστηκαν από τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ το 2012. Από την ίδρυσή του μέχρι τώρα, το κέντρο έχει παράσχει περίθαλψη σε περίπου 4.000 ασθενείς με καρκίνο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.