Με κάθε λαμπρότητα υποδέχθηκε το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 ο Ιερός Ναός Υψώσεως Τιμίου Σταυρού και Αγίας Γαλήνης απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας παρθενομάρτυρος Γαλήνης στον ομώνυμο συνοικισμό Γαλήνης του Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

Το Ιερό Λείψανο, το οποίο υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας παρουσία του κλήρου, του Δημάρχου Ωραιοκάστρου κ. Παντελή Τσακίρη, των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου, κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Ακολούθησε πανηγυρικός Aρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Νεκταρίου, ο οποίος με γλαφυρότητα στο κήρυγμα του, ανέπτυξε τον βίο της Αγίας και των συν αυτή αθλησάντων Μαρτύρων, τα Ιερά και χαριτόβρυτα Λείψανα των οποίων κοσμούν την επαρχία του.

Την επόμενη τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκτάριου, συλλειτουργούντος του οικείου Ιεράρχου, Σεβ. Μητροπολίτη Νεαπολεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και Κληρικών της τοπικής Εκκλησίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Ιερό Λείψανο της Αγίας θα παραμείνει ως δώρημα στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού προς ευλογία και αγιασμό των πιστών του συνοικισμού Γαλήνης Ωραιοκάστρου της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.