Στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που έχουν συνάψει το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Ι.Π.Ε. συνδράμει στο πολύπλευρο εκπαιδευτικό έργο της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, παρέχοντας το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Η επίδραση και οι επιπτώσεις της τεχνολογίας στον σύγχρονο άνθρωπο» προς τους δοκίμους αστυφύλακες.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Αν. Διευθυντή του Ι.Π.Ε., Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγου Αλεξανδράκη στη Σχολή, έπειτα από πρόσκληση της Διοικητού της Σχολής κας Αναστασίας Πουρναρά, Αστυνόμου Α΄, όπου συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας αυτής. Το εν λόγω πρόγραμμα ξεκίνησε διαδικτυακά την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου και σε αυτό συμμετέχουν 98 δόκιμοι αστυφύλακες απαρτίζοντας 4 τμήματα. Στόχοι του προγράμματος είναι να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες ότι η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι ευλογία Θεού, αρκεί να λειτουργεί με γνώμονα τον άνθρωπο και να ενεργεί για χάρη του, να γνωρίσουν την επίδραση της τεχνολογίας στην ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη του ανθρώπου, να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν περιπτώσεις κατάχρησής της και τρόπους προστασίας από το κυβερνοέγκλημα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με εισαγωγική εισήγηση από τον Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη, ενώ διδάσκουν επίσης ο Πανοσ. Αρχιμ. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, Δρ Νομικής-Θεολόγος, ο Πανοσ. Αρχιμ. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, Ιατρός-Θεολόγος, ο κ. Αθανασιος Κοντης, Δρ. Νομικής – Δικηγόρος – Διδάσκων στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, ο κ. Αθανάσιος Κολιοφούτης, Δρ Θεολογίας και ο κ. Γεώργιος Παπαπροδρόμου, Διευθυντής Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Συντονίστρια είναι η εκπαιδεύτρια της σχολής κα Αναστασία Μητακίδου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.