ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE - ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΟΡΤΗ: Το είδαμε και αυτό! Γυναίκες.. παπαδάκια πήραν ευλογία, μπήκαν στο Ιερό στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά.

Σφοδρές αντιδράσεις στα social media για την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά.

Σήμερα Κυριακή της Πεντηκοστής 4 Ιουνίου 2023, Γυναίκες.. παπαδάκια πήραν ευλογία, μπήκαν στο Ιερό στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά.

Τι είπε ο εφημέριος στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Σύμφωνα με τους κανόνες δεν επιτρέπεται να μπει στο ιερό άνδρας ή γυναίκα που δεν έχει ευλογία γι αυτό ή δεν υπηρετεί στο ναό. Δεν υπάρχει απαγόρευση αποκλειστικά για τις γυναίκες. Απλώς πήραν την ευλογία από τον πρεσβυτερο, προϊστάμενο του ναού. Κατά τα άλλα ουκ ενι αρσεν και θήλυ ,αλλά πάντες εν εσμεν εν Χριστω Ιησού.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (8)
 1. γεωργιος 1 μήνα πριν

  Η φράση ” το είδαμε κι αυτό” έχει χαρακτήρα αρνητικού σχολείου και δεν ταιριάζει εδώ. Εκτός αν εννοείτε ” επιτέλους το είδαμε κι αυτό”.

  ΑπάντησηΆκυρο
 2. Θάνος Ζήσης 1 μήνα πριν

  Από το 1982 τα «παπαδάκια» στο Πατριαρχείο Αντιοχείας – όμηρος των φονταμενταλιστών η Αθήνα
  Τα κορίτσια – «παπαδάκια» αποτελούν «θεσμό» από τις αρχές της δεκαετίες του ’80. Όλα ξεκίνησαν από την ενορία του Αγίου Δημητρίου της Κολωνίας η πρωτοβουλία μάλιστα του ιερέα συνοδεύτηκε και από σχετική απόφαση του τότε Πατριάρχη Αντιοχείας Ιγνατίου. Έκτοτε δεκάδες κορίτσια – παπαδάκια στην Ευρώπη αλλά και σ’ αυτή ακόμη, την Δαμασκό, έδρα του Πατριαρχείου Αντιοχείας το οποίο επισκέφθηκε μάλιστα πρόσφατα ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος αποτελούν σύνηθες γεγονός.
  «Η αγανάκτηση και η άρνηση των συντηρητικών είναι υποκριτικές. Πολλές γυναίκες υπηρετούν από καιρό στο Ιερό Βήμα: μοναστήρια, ιδρύματα, κατασκηνώσεις ακόμη και ενορίες» δηλώνει στο «Βήμα» ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Θερμός. Όπως προσθέτει ο κληρικός που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ιερείς της χώρας: στο μεταξύ «οι περισσότεροι μητροπολίτες δεν νοιάζονται για την ουσία. Ο λόγος για τον οποίο δεν θέλουν κορίτσια στο ιερό είναι ο πόλεμος των «κολλημένων». Η Εκκλησία μας κατάντησε όμηρος των φονταμενταλιστών. Τυχόν τιμωρία του π. Αλεξάνδρου θα σκανδαλίσει βαθιά ανθρώπους με ποιοτική σκέψη, σοβαρή και σοβαρό προβληματισμό. Ηδη παίρνουμε μια γεύση των αντιδράσεων. Δυστυχώς αρκετοί μητροπολίτες μας αγνοούν ότι υπάρχει αυτή η μερίδα ανθρώπων. Ετσι, όταν πρόκειται να αποφασίσουν, προτιμούν την ησυχία τους και θυσιάζουν τους σοβαρούς αναζητητές. Οι ακραίοι κάνουν φασαρία δυσανάλογη με τον αριθμό τους. Αν οι μετριοπαθείς βομβαρδίζαν την Σύνοδο με αιτήματα για αλλαγές, τότε οι Επίσκοποι μας θα εκπλήσσονταν. Αγαπούμε την Σύνοδο μας και δεν θέλουμε να κλονίζεται το κύρος της».
  Πηγή: tovima.gr/2023/06/07/society/se-argia-iereas-pou-ekane-papadakia-dyo-koritsia/

  Eίναι χαρακτηριστικό πως την ίδια ημέρα της Πεντηκοστής 4 Ιουνίου 2023 στον I. Nαό Κωνσταντίνου και Ελένης στο San Diego και στο Nαό του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης κορίτσια με «παπαδικά» συνοδεύουν με τις λαμπάδες τους τον ιερέα στην ανάγνωση του Ευαγγελίου, στη Μικρή και Μεγάλη Είσοδο.

  ΑπάντησηΆκυρο
 3. Αλεκα Τζανέτου 1 μήνα πριν

  Συγχαρητήρια στον προιστάμενο ιερέα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ραγκαβά!! Επιτέλους κάποιος να εφαρμόσει όσα η Καινή Διαθήκη αληθινά φανερώνει!!

  ΑπάντησηΆκυρο
 4. Παύλος 1 μήνα πριν

  Πολλα κοριτσακια κρατάνε κερακι στο ευαγγέλιο σε πολλές εκκλησίες. Πού βρίσκεται το πρόβλημα;

  ΑπάντησηΆκυρο
 5. Κώστας Καλογερακος 1 μήνα πριν

  Δεν υπάρχει ένδειξη πως μπήκαν στο ιερό. Η εκκλησία εχει χωρο εκτός ιερού. Τσάμπα ο χαμός

  ΑπάντησηΆκυρο
 6. Δέσποινα 1 μήνα πριν

  Χαίρεται και χρόνια πολλά. Την υπηρεσία στον Χριστό μας δώσανε και οι Μυροφορες. Με την ευχή του επισκόπου φαντάζομαι ότι πρέπει να γίνονται όλα. Αμήν

  ΑπάντησηΆκυρο
 7. Γιώργος 1 μήνα πριν

  Γυναίκες διάκονοι υπήρξαν από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια και ο Απόστολος Παύλος κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε αυτές σε επιστολή του προς τον Τιμόθεο. Στα γυναικεία μοναστήρια οι γυναίκες διακονούν τα Μυστήρια. Στους ενοριακούς ναούς αυτό είναι κάτι σπάνιο, ίσως λόγω της παρουσίας νεαρών αγοριών που διακονούν τα μυστήρια. Το είδαμε κι αυτό!

  ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.