Το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ" τίμησε τους Πατέρες των Γραμμάτων με μια ξεχωριστή διαδικτυακή εκδήλωση, την οποία έκανε ακόμα λαμπρότερη η παρουσία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά με ενθουσιασμό για το έργο και τα μηνύματα των Τριών Ιεραρχών και παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή κι ευαισθησία τις παρουσιάσεις και τις απαγγελίες τους.

Υπεύθυνη της γιορτής η εκπαιδευτικός του σχολείου κ. Βράνα Τριανταφυλλιά, η οποία είχε δουλέψει για μεγάλο χρονικό διάστημα με τους μαθητές όλων των τάξεων για το έργο των Τριών Ιεραρχών, τη σύνδεση Χριστιανισμού κι Ελληνισμού και τα νεότερα διδάγματα που έχουμε λάβει από την προσφορά των Αγίων προσωποποιημένα σε σύγχρονες δράσεις όπως του Αναστασίου Αλβανίας, της “Κιβωτού του κόσμου” και του πατέρα Αντώνιου κτλ..

Την εκδήλωση πλαισίωσε με ύμνους με την εξαιρετική βυζαντινή του παιδεία ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ. Ζαφείρης Παντελής.

Κοντά μας βρέθηκε και ο Συντονιστής Εκπαίδευσης των Θεολόγων Βορείου Αιγαίου, κ. Ματθαίου Νικόλαος, που παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη γιορτή και αντάλλαξε θερμές ευχές με το Σεβασμιώτατο, όπως επίσης η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Ζαΐμη-Αγέρα Χριστίνα, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Οι Τρεις Ιεράρχες σκόρπισαν στην Παιδεία φως, όπως τόνισε τόσο ο Σεβασμιώτατος όσο και η κ. Βράνα, κι αυτό το φως καλούμαστε όλοι να κρατήσουμε ζωντανό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.