ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Με αξιοσημείωτη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κοινού ολοκληρώθηκε η φετινή διοργάνωση της «Travel Expo Cyprus 2024», η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 21 Απριλίου 2024 στον εκθεσιακό χώρο της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων στη Λευκωσία.
Η έκθεση, η οποία συνδιοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTTA) και τον Όμιλο Εταιρειών Display Art Plc., κατάφερε να προσελκύσει πάνω από 10.000 επισκέπτες, καταδεικνύοντας τη σημασία της συνεισφοράς της στην τοπική και διεθνή τουριστική αγορά.

Το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου εκπροσωπήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Έκθεση, προβάλλοντας τη σύνδεση του τουρισμού με τις προσκυνηματικές περιηγήσεις. Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του Γραφείου και προμηθεύτηκαν έντυπα τόσο του Γραφείου όσο και άλλων εκκλησιαστικών Περιφερειών και Μονών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε στους επισκέπτες η τέχνη της αγιογραφίας από τον π. Δομέτιο, η παρουσία του ξυλογλύπτου κ. Τάσου Χαραλάμπους και της συντηρήτριας εικόνων κ. Αδαμαντίας Ρεμούνδου.

Οι 45 εκθέτες, ανάμεσά τους το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, διάφοροι τουριστικοί οργανισμοί, αεροπορικές εταιρείες και οργανωτές κρουαζιέρας, παρουσίασαν πρωτότυπες τουριστικές λύσεις και ενημέρωσαν το κοινό για τα νέα πακέτα διακοπών που ξεκινούν την καλοκαιρινή σεζόν, ενισχύοντας την επικοινωνία μεταξύ των καταναλωτών και των παρόχων υπηρεσιών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν με επίσημη τελετή, στην οποία παρέστησαν ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κ. Κώστας Κουμής και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου. Ο κ. Κουμής στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε την σημασία της ανάπτυξης του τουρισμού στην περιοχή και έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας για την τρέχουσα χρονιά. Την Εκκλησία της Κύπρου εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, Πρόεδρος του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου για την πρόσκληση συμμετοχής του Γραφείου στην Έκθεση, καθώς και για την άρτια οργάνωσή της που πέτυχαν σε συνεργασία με την εταιρεία Display Art Plc.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.