Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης (για τους Βούλγαρους της διασποράς) κ. Αντωνίου στην ελβετική πόλη από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου συνδέθηκε με την επίσημη εορτή της Κοινότητας, αυτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου.

Τον Μητροπολίτη υποδέχθηκαν την Παρασκευή στο αεροδρόμιο της Γενεύης ο πρόεδρος της Κοινότητας, Αρχιεπίσκοπος, Στέφαν Τάφροφ, μέλη της τοπικής ορθόδοξης εκκλησίας και ο Πρωτοσύγκελλος της Επισκοπής, Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος (Σουλτάνοφ).

Το Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το βουλγαρικό σχολείο «Δρ. Στάμεν Γκριγκόροφ». Εκεί τέλεσε τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά και μίλησε με μαθητές, δασκάλους και γονείς για την ανάπτυξη και το μέλλον του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους Βούλγαρους του εξωτερικού. Το βράδυ, μαζί με τον βοηθό του, συνάντησαν το εκκλησιαστικό συμβούλιο της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Παροικίας/Κοινότητας Γενεύης και συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με την εκκλησιαστική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας απόκτησης εκκλησίας για μόνιμη χρήση.

Στις 20 Σεπτεμβρίου (Κυριακή), ο Μητροπολίτης Αντώνιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία (ως φιλοξενούμενος) και κήρυξε τον Θείο Λόγο, ενώ δεν έκρυψε τη χαρά του, που βρέθηκε με το ποίμνιό του για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε, επίσης, τη μεγάλη του ευγνωμοσύνη στο συμβούλιο της εκκλησίας και σε όλους όσους εργάζονται ακούραστα για την παρουσίαση του βουλγαρικού εκκλησιαστικού έργου στη Γενεύη. Δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του και σημείωσε ότι ήταν εξαιρετικά χαρούμενος, βλέποντας την εκκλησιαστική κοινότητα ενωμένη, υπό τη σοφή καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου Στέφαν Τάφροφ. Επίσης, ευχήθηκε καλή υγεία και πνευματική δύναμη, «ώστε όλοι μαζί, ενωμένοι στο όνομα του Χριστού, να περπατήσουν προς τον δρόμο της σωτηρίας«!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.