Στο Μετόχι της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων που είναι αφιερωμένο στο Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου, τέλεσε τον πανηγυρικό και Αρχιερατικό Εσπερινό ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου, Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Μονής Αγίας Τριάδος κ.κ. Δαμασκηνός.

Στο λόγο του ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που προσήλθε τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας, τους Κληρικούς, τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης κ. Νικόλαο Καλογερή, τον Αντιδήμαρχο κ. Στυλιανό Μιχαηλάκη, τον Δ/ντη Καταστημάτων Κράτησης κ. Γεώργιο Κονταξάκη, τον Άρχοντα Υμνωδό του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Κων/νο Στεφανάκη και τους συμψάλλοντες με αυτόν, τον Δ/ντή του Ρ/Σ Μαρτυρία κ. Ευστράτιο Χατζηδάκη, τους Προέδρους των Πολιτιστικών Συλλόγων Ακρωτηρίου, καθώς και όλους όσους διακόνησαν με αγάπη για την πανήγυρη αυτή η οποία όπως είπε είναι η αφορμή για ένα πανακρωτηριακό κάλεσμα και συνάντηση από εδώ και στο εξής.

Παράλληλα παρακάλεσε τον Αντιπεριφερειάρχη να επιμεληθεί ώστε να τοποθετηθούν στο γραφικό αυτό Ακρωτήριο μία Ελληνική και μία Βυζαντινή σημαία τεραστίων διαστάσεων.
Η Ελληνική για να δείχνει στους απέναντι γείτονες μας ότι και εμείς αγαπούμε την πατρίδα μας και δεν θα την πουλήσουμε ποτέ και η Βυζαντινή, να μας θυμίζει ότι αυτά τα χώματα που πατάμε είναι χώματα του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και να μην ξεχνάμε ότι μας πήραν την Αγιά Σοφιά και τη Μονή της Χώρας….

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.