ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕΡΒΙΑΣ: Κατά την κρίση του Δικαστηρίου η Ορθόδοξη Εκκλησία είχε παρανόμως χτιστεί.

Σαράγεβο- Βοσνία: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με απόφασή του διέταξε την Βοσνία να μεταφέρει μια Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία που όπως αναφέρει παρανόμως είχε κτιστεί σε έδαφος ιδιοκτησίας Μουσουλμάνας χήρας πολέμου αφότου εκείνη και η οικογένειά της αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το χωριό τους κατά τη διάρκεια του πολέμου (1992-1995).

Η Fata Orlovic και άλλα 13 μέλη της οικογενείας της προσπαθούσαν μέσω προσφυγών στα δικαστήρια να επιτύχουν τη μεταφορά από το 2000 όταν και επέστρεψε στο χωριό της Konjevic Polje στην ανατολική Βοσνία, μέρος της χώρας που τελούσε κάτω από Σερβική επιρροή κατά τον πόλεμο.

Η Εκλησία θεμελιώθηκε σύντομα μετά τη φυγή της Fata Orlovic και της οικογενείας της από το χωριό (20 χιλιόμετρα ανατολικά της Σρεμπρένιτσα).

Οι Σέρβοι της Βοσνίας είχαν σκοτώσει χιλιάδες Μουσουλμάνους πολίτες μεταξύ των οποίων και των σύζυγο της εναγούσης, αλλά και 20 στενούς συγγενείς, κατά τη διάρκεια της λεγόμενης Σφαγής της Σρεμπρένιτσα το 1995.

Στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης εξεδόθη η απόφαση νε μεταφερθεί η Εκκλησία από τη συγκεκριμένο μέρος εντός τριών μηνών όπως επίσης και αποζημίωση στην οικογένεια ύψους 31,000 ευρώ.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.