Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ριμνικίου κ. Βαρσανούφιος για το Ευαγγέλιο Κυριακής.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ριμνικίου του Πατριαρχείου Ρουμανίας κ. Βαρσανούφιος ιερούργησε την Κυριακή στο χωριό Τσάλινα κοντά στην Τιμισοάρα και κήρυξε το Θείο Λόγο τονίζοντας ότι «Το σημερινό Ευαγγέλιο μας δείχνει ότι ο Θεός δεν σταματά να βοηθά και να δείχνει το έλεός του».

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «ο Θεός είναι παρών με τη χάρη Του στην ψυχή αυτού που προσεύχεται, φωτίζει το μυαλό του, θερμαίνει την καρδιά του και καθαρίζει τα συναισθήματά του» ενώ στη συνέχεια επεσήμανε «Η απροσεξία του νου και η έλλειψη προσευχής, κάνουν τον άνθρωπο φοβισμένο και διστακτικό όταν περιβάλλεται από κύματα πειρασμών, ακριβώς όπως το πλοίο των Αγίων Αποστόλων ήταν στη μέση της ταραχώδους θάλασσας».

«Ο άνθρωπος μπορεί να απελευθερωθεί από τα πάθη μόνο ζητώντας τη βοήθεια του Θεού με ταπεινή καρδιά. Τα λόγια του Σωτήρα μας οδηγούν σε κοινωνία με τον Θεό, και η επικοινωνία με το Ευχαριστιακό Σώμα του Χριστού μας κάνει να κατανοήσουμε βαθύτερα τον Θεϊκό Λόγο», πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ριμνικίου κ. Βαρσανούφιος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.