Ερντογάν: Για ποιον άλλον λόγο, το Λευκό Παλάτι στην Άγκυρα, αποφάσισε να ρίξει τους τόνους στα ελληνοτουρκικά, τις τελευταίες μέρες; Είναι απλό: Επειδή καταλαβαίνει ότι «δεν θα του δώσουν τη νίκη στις εκλογές». Η οικονομία είναι (και) απέναντι το κλειδί.

*** Διάβαζα προχθές τα αποτελέσματα μεγάλης δημοσκόπησης από την Τουρκία. Το βασικό της συμπέρασμα; Περίπου 75% των Τούρκων πολιτών θεωρεί την ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημά του. Που παίρνει, πλέον, τις διαστάσεις «εθνικού ζητήματος». Άκου οι τρεις στους τέσσερις!

*** Επίσης, δηλώνει «κουρασμένο» με τις εθνικιστικές εξάρσεις του ΑΚΡ, του προέδρου Ερντογάν, του Ακάρ και των συν αυτώ. Το συμπέρασμα; Αν στο κυβερνών κόμμα δεν ασχοληθούν σοβαρά (και) με το πιάτο του μέσου Τούρκου, στο τέλος δεν θα βρουν ούτε την ψήφο του στις κάλπες.

*** Για να καταλάβετε που έχει φτάσει το πράγμα, ο πρόεδρος, δημοσκοπικά, χάνει απ’ όλους τους εν δυνάμει υποψηφίους της αντιπολίτευσης. Κι απ’ τους… περαστικούς. Δηλαδή, τι άλλο πρέπει να κάνει ο λαός για να τους προειδοποιήσει να αλλάξουν «γραμμή»;

*** Την ίδια ώρα, όντως, κάτι (πρέπει να) τρέχει με την υγεία του Ερντογάν. Παρέμενε εξαφανισμένος για τέσσερις μέρες κι όταν εμφανίσθηκε και πάλι είχε ύφος κουρασμένου ανθρώπου. Ποιος; Αυτός που έκανε τέσσερις δημόσιες εμφανίσεις το εικοσιτετράωρο.

*** «Πέρασε μια γριπούλα» λένε οι δικοί του. «Παραλυσία προσώπου» λένε οι αντίπαλοι, που με κόπο διορθώθηκε. Ποιος έχει δίκιο; Θα δείξει.

*** Επειδή όμως «πρώτα βγαίνει η ανάσα και μετά το χούι», η κατάσταση που περιγράφεται παραπάνω δεν θα αποτρέψει το βαθύ κράτος της Άγκυρας από το να κάνει τους καθιερωμένους τσαμπουκάδες, ενόψει της θλιβερής επετείου της 20ης Ιουλίου. Για να ικανοποιηθεί και το φιλοθεάμον κοινό στα βάθη της Ανατολίας.

*** Τι περιλαμβάνει φέτος το πρόγραμμα; Μάλλον, στις 18 του μηνός θα μας «ανακοινώσουν» ότι αποπλέει από κάποιο τουρκικό λιμάνι το νεοαποκτηθέν γεωτρύπανο από τη Νότιο Κορέα. Βαμμένο στα τουρκικά χρώματα. Που θα πάει; Μαντέψτε: Πιθανότατα ανοικτά της Κύπρου, αλλά αυτή τη φορά στα βόρεια του νησιού.

*** Πόσο θα μείνει εκεί; Άγνωστο. Αλλά το πιθανότερο είναι ότι «θα γιορτάσει» πρώτα την εισβολή και μετά θα φύγει. Βέβαια, δεν ξέρω πόσο «θα γιορτάζουν» και οι Τουρκοκύπριοι, που θα το βλέπουν από τις ακτές, μέσα στα σκοτάδια. Γιατί σκοτάδια; Διότι ξεμένουν και από ρεύμα. Προχθές ζήτησαν από την νόμιμη κυπριακή κυβέρνηση, στη Λευκωσία, να τους βοηθήσει, για να συνεχίσουν να ανάβουν οι λάμπες.

*** Κατά τα άλλα, ο Ερντογάν αυτοθαυμάζεται, παριστάνει τον σουλτάνο και περιφέρεται από δωμάτιο σε δωμάτιο στο Λευκό Παλάτι της Άγκυρας ή σε κάποιο από τα πολλά φαραωνικά προεδρικά εξοχικά στη Μαρμαρίδα…

*** Συν τοις άλλοις, παίζει και με τα νεύρα μας. Υποτίθεται ότι ο κόσμος πεινάει, δεν έχει ρεύμα, δεν έχει να φάει και η τουρκική πολεμική αεροπορία προχωρά στην έκδοση προκλητικών ΝΟΤΑΜ. Προχθές δέσμευσε μια μεγάλη περιοχή στο κεντρικό Αιγαίο, μέχρι το τέλος Αυγούστου.

*** Πρακτικά, δεν σημαίνει και τίποτα. Θεωρητικά όμως, δείχνει ότι δεν θα το βάλει κι εύκολα κάτω. Κάτι οι ΝΟΤΑΜ, κάτι τα γεωτρύπανα, κάτι το ένα, κάτι το άλλο, από απέναντι έχουν βαλθεί να μην μας αφήσουν να πλήξουμε. Και να μην σταματήσουμε να εξοπλιζόμαστε, αν κρίνουμε κι απ΄ όσα μάθαμε ότι λέχθηκαν στην αρμόδια επιτροπή της ελληνικής Βουλής, προχθές.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.