Ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος, την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ξωκλήσι Αγίας Τριάδος στο Παραλίμνι.

Του ιερατικού συλλείτουργου προέστη ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αυγουστίνος Κκαράς, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως συνεπικουρούμενος από τους αιδ/τους Πρωτ. Ηρακλείδιο Ξιούρο, Πρεσβ. Ανδρέα Παπαμιχαήλ, Νικόλαο Παπαντωνίου και τον εκ των εκ των Διακόνων του Μητροπολίτου Κωνσταντίας, ιερ/το Χαρίτωνα Θεοδώρου.

Ομιλώντας προς το αθρόο εκκλησίασμα, ο πανοσιολογιώτατος, αναφέρθηκε εκτενώς στο νόημα της σημερινής εορτής και στην τιμή την οποία αποδίδει η Εκκλησία στο τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Πανάγιο Πνεύμα.

Το ιερό αναλόγιο διηύθηνε ο μουσικολογιώτατος κ. Κυριάκος Ψάλτης.

Τον παρόν τους έδωσαν ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, η Δήμαρχος Λευκονοίκου κα Ζήνα Λυσάνδρου, και ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αιγιαλούσης κ. Πανίκος Χατζηπαντελής κ.α

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε το έθιμο της ρίψης του Τιμίου Σταυρού.

Το κατεξοχήν αυτό έθιμο της πόλης της Αμμοχώστου, αναβίωνε καθ’ έτος ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αμμοχώστου Αρχιμ. Ευστάθιο Παπαγεωργίου, ο οποίος έριχνε το Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα του Βαρωσίου.

Παράλληλα με την Αμμόχωστο, το έθιμο αυτό, τηρείτο και στο Παραλίμνι, στο εξωκλήσι της Αγίας Τριάδος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.