Σε κλίμα συγκίνησης αναβίωσε στο Κάιρο, και στο Ελληνορθόδοξο Κέντρο της Ηλιούπολης το έθιμο με τη διάδοση της είδησης Τιμίου Σταυρού.

Στο Κέντρο αυτό που σφύζει από ζωή κάθε βδομάδα με τα 3.000 μέλη του, και μετρώντας ιστορία 72 ετών, η Ελληνίδα Πρόεδρός του κα Αρλέτ Μόνσεφ υποδέχτηκε θερμά τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο και τον Μητροπολίτη Ερμουπόλεως κ. Νικόλαο, τους οποίους μετά καλωσόρισαν με εξίσου θερμό τρόπο οι δεκάδες πρόσκοποι.

Η εκδήλωση που ακολούθησε βασίζεται στο γεγονός ότι κατά την παράδοση της εκκλησίας μας, μετά την εύρεση του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, για να ενημερωθεί ο Μέγας Κωνσταντίνος στην Βασιλίδα των Πόλεων για το μεγάλο αυτό γεγονός, ξεκίνησαν από τα Ιεροσόλυμα έως την Κωνσταντινούπολη να ανάβουν από τόπο σε τόπο συνθηματικές φωτιές. Έτσι, το νέο έφτασε παντού και γρήγορα.

Προηγήθηκαν οι προσφωνήσεις, ακολούθησε η επίδοση τιμητικών επαίνων και αναμνηστικών δώρων σε μαθητές που διακρίθηκαν στα σχολεία τους.

Σε συγκινητικό κλίμα και υπό τους ήχους των προσκοπικών τυμπάνων, ο λαμπαδηδρόμος παρέδωσε τον δαυλό του στον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου Μητροπολίτη Μέμφιδος Νικόδημο, τον Πατριαρχικό Επίτροπο για τους Αραβοφώνους Μητροπολίτη Ερμουπόλεως κ. Νικόλαο και την Πρόεδρο του Κέντρου κα Αρλέτ Μόνσεφ Σταύρου, οι οποίοι μαζί άναψαν τη δάδα των ξύλων για να ανάψει η πυρά και να μεταφερθεί έτσι το μήνυμα της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού.

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με την παράθεση νηστίσιμου γεύματος προς όλον τον κόσμο, όπως το επιβάλει η ημέρα.

pyramis news

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.