Να ταξιδέψουν νοερά στα δύσκολα χρόνια της κατοχής και το μεγάλο ΟΧΙ του Ελληνικού λαού το 1940 είχαν όσοι παρακολούθησαν χθες την εκδήλωση που παρουσίασαν οι μαθητές της Πατριαρχικής Σχολής της Αγίας Σιών στα Ιεροσόλυμα.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος και λοιποί Αγιοταφίται Αρχιερείς, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Ευάγγελος Βλιώρας, μοναχοί, μοναχές, μέλη της Ελληνικής παροικίας Ιεροσολύμων και ομάδα προσκυνητών εξ Ελλάδος, οι πρώτοι αφιχθέντες μετά την πανδημίαν του covid 19.

Η τελετή ξεκίνησε με τα απολυτίκια «Της Σκέπης σου Παρθένε…», «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ…», τον πρόλογο του Σχολάρχη Αρχιμανδρίτη π. Ματθαίου και του πανηγυρικού της ημέρας από τον φιλόλογο καθηγήτρια κ. Χαρίκλεια Ρόμπου.

Ο Μακαριώτατος επαίνεσε και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρο, τον Σχολάρχη Αρχιμανδρίτη π. Ματθαίο, τους ομιλητές καθηγητές και μαθητές για την απόδοση τους, η οποία τους μετέφερε νοερώς στους δύσκολους καιρούς της κατοχής, την οποίαν αποτίναξε ο Ελληνικός λαός, «κεκλημένος επ’ ελευθερία», ανταποκρινόμενος στη κλήση του Ιησού, του Σαρκωθέντος, Σταυρωθέντος, Ταφέντος και Αναστάντος και του Αποστόλου των Εθνών Παύλου.

Ευχαρίστησε και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος κ. Βλιώρα για την συμπαράστασή του στη Σχολή. Ο κ. Βλιώρας από την πλευρά του ανέφερε ότι αισθάνεται υπερήφανος για το έργο, το οποίο επιτελεί το Πατριαρχείο και η Σχολή του και ευχήθηκε καλή πρόοδο στους μαθητές για το υπόλοιπο σχολικό έτος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.