Στις 6 Σεπτεμβρίου η Αγία μας Εκκλησία, ποιεί ανάμνηση του παραδόξου θαύματος που επιτέλεσε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ στις Κολοσσαίς της Φρυγίας.

Στο μέρος αυτό υπήρχε ναός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, με λειτουργό τον ευσεβή Ιερέα Άρχιππο. Ειδωλολάτρες της περιοχής, προσπαθούσαν να στρέψουν τη ροή παρακείμενου ποταμού, ώστε να παρασύρει και καταστρέψει τον ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και πνίξει τον Ιερέα Άρχιππο και τον πιστό λαό του Θεού, ο οποίος έτρεχε καθημερινά εκεί για να εκτελέσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα και να προσευχηθεί στον Αρχιστράτηγο Κυρίου, για κάθε πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Βλέποντας τους μοχθηρούς εχθρούς του χριστιανισμού να μελετούν και προσχεδιάζουν τα ανόσια σχέδιά τους, ο ευσεβής Άρχιππος γονατιστός, με δάκρυα στα μάτια, παρακαλούσε νύκτα και ημέρα τον Αρχιστράτηγο του Θεού να τους εμποδίσει να πράξουν το απεχθές έργο τους.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ εισάκουσε τις προσευχές του και έδρασε αμέσως.

Μόλις οι ειδωλολάτρες άρχισαν να σκάβουν, για να οδηγήσουν τα ορμητικά νερά προς τον ναό, για να τον παρασύρουν, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ έπληξε με τη θεία ράβδο του τον βράχο, λίγο πιο πάνω από τον ναό και άνοιξε χοάνη, που ρούφηξε τα νερά και τα έβγαλε λίγο πιο πέρα, κάτω από τον ναό.

Τούτο το θαύμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ είναι γνωστό, ως «το εν Χώναις θαύμα».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.