Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE δηλώνει πως προτίθεται να στηρίξει την αποκατάσταση της Ι.Μ. Αγ. Διονυσίου Στροφάδων και χαιρετίζει την απόφαση για την εκτέλεση του έργου “Συντήρηση και αποκατάσταση του οικοδομικού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Στροφάδων” που ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Η απόφαση για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια:

Η προγραμματική σύμβαση είναι μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Μητρόπολης Ζακύνθου και Στροφάδων και ο προϋπολογισμός του έργου είναι ύψους 14.000.000€.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κατά 10.500.000 ευρώ και το Υπουργείο Πολιτισμού κατά 3.500.000 ευρώ και φορέας λειτουργίας του έργου θα είναι η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και Στροφάδων.

Η διάρκεια ισχύος της προγραμματικής σύμβασης ορίζεται στους 50 μήνες από την υπογραφή της και στο διάστημα αυτό το έργο θα παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία.

Οι παρεμβάσεις αφορούν πλήθος εργασιών όπως: προεργασίες, λιθοδομές, οπτοπλινθοδομές, θολοδομία, ενισχύσεις τοιχοποιιών, σύμμεικτες κατασκευές, σκυροδέματα, ξύλινες κατασκευές, ξυλουργικά, σιδηρουργικά, επικαλύψεις, συντηρήσεις και χρωματισμούς, κατασκευές νέων Η/Μ εγκαταστάσεων καθώς και ειδικές κατασκευές.

Πρόσθετες εργασίες και παρεμβάσεις απαιτούνται και στον περιβάλλοντα χώρο και την αυλή του συγκροτήματος.

Η πρόταση του ιδρύματος PRUDENTIA:

Κατόπιν της αποφάσεως αυτής, το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE επιθυμεί να στηρίξει τη σημαντική αυτή προσπάθεια, μέσω του Ιδρύματος PRUDENTIA το οποίο έχει ως βασικό στόχο την προστασία της Ορθοδόξου κληρονομιάς σε Ελλάδα και κόσμο.

Το ίδρυμα PRUDENTIA καταθέτει επίσημα την πρότασή του να συνδράμει στην αποκατάσταση του Καστρομονάστηρου των Στροφάδων πάντοτε σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Ο σεισμός έπληξε καίρια το Ιστορικό Μοναστήρι  και είναι χρέος όλων μας να συμβάλλουμε στην ανακατασκευή του.

 

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.