Άνοιξε ο δρόμος για τη δημοπράτηση του έργου της αποκατάστασης του Καστρομονάστηρου των Στροφάδων, μετά και την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης από την Υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, τον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο και τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θοδωρή Γαλιατσάτο. Ουσιαστικά, ενεργοποιούνται και επιταχύνονται οι απαιτούμενες διαδικασίες για να αξιοποιηθεί η συνολική χρηματοδότηση των 14.000.000 ευρώ.

Μετά την ευχάριστη εξέλιξη η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όσους συνέβαλαν στη δρομολόγηση των απαιτούμενων διαδικασιών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και η Ιερά Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, στοιχεία και όροι της οποίας έχουν ήδη δημοσιευθεί επανειλημμένως, με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μυρσίνη Ζορμπά και τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση και αποκατάσταση του οικοδομικού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Στροφάδων» αισθάνεται επιτακτική την ανάγκη να ευχαριστήσει από βάθους καρδιάς όσους εργάστηκαν με σθένος και αυταπάρνηση για την αποκατάσταση αυτού του ιστορικού μνημείου, του Καστρομονάστηρου των Παλαιολόγων, του τόπου ταφής του Αγίου μας, της Μονής που μόνασαν σημαντικές προσωπικότητες της Ορθοδοξίας και του Έθνους. Κατ’ αρχήν ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Γέροντά μας Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο για τις άοκνες πρωτοβουλίες του για την αναστήλωση της Μονής μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1997.

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Νικόλαο Πολυδωρίδη και κύριο ερευνητή τον Επίκουρο καθηγητή Σταύρο Μαμαλούκο για την άψογη από κάθε πλευρά μελέτη αποκατάστασης.

Τον Βουλευτή Ζακύνθου κ. Σταύρο Κοντονή για τις παρεμβάσεις του μετά τον σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018 για την χρηματοδότηση του έργου και την εξασφάλιση κονδυλίου από το ΠΔΕ ύψους 3.500.000 Ευρώ. Τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Λευτέρη Νιοτόπουλο για την υποβολή πρότασης αποκατάστασης της Μονής στο Π.Δ.Ε., ύψους 10.500.000 Ευρώ καθώς και της πρότασης εκτέλεσης λιμενικών έργων στα Στροφάδια ύψους 800.000 Ευρώ, τον κ. Δημήτριο Γιαννούλη Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ζακύνθου καθώς και τα στελέχη της ίδια υπηρεσίας.

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων για την υιοθέτηση της πρότασης και την αποδοχή της.

Την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μυρσίνη Ζορμπά, την Γενική Γραμματέα του ΥΠΠΟΑ κ. Βλαζάκη, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων κ. Βλαχούλη καθώς και τα στελέχη της ίδιας Υπηρεσίας.

Το έργο τώρα έχει φύγει από τα χέρια της Μητρόπολης Ζακύνθου. Ο δρόμος προς την δημοπράτηση από την ΔΑΒΜΜ έχει ανοίξει. Ας ελπίσουμε ότι η ομαλή χρηματοδότηση του έργου θα επιτρέψει την εντός χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσή του».

Imera zante

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.