Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρούσε κ. Ναούμ (του Πατριαρχείου Βουλγαρίας) υποδέχθηκε σήμερα, 2 Μαρτίου 2022, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο Φανάρι.

Ο Σεβασμιώτατος δώρισε στον Παναγιώτατο εκ μέρους της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δύο λίτρα από ονομαστό βουλγάρικο ροδέλαιο για το Πατριαρχείο, το οποίο θα αγιαστεί τη Μεγάλη Πέμπτη.

Ο Μητροπολίτης Ναούμ συνεχάρη επίσης τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τα 82α γενέθλιά του (που ήταν στις 29 Φεβρουαρίου), ευχόμενος υγεία, μακροζωία, σοφία και φωτισμό, για τη συνέχεια των καθηκόντων του ως Πατριάρχης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Βούλγαρο Μητροπολίτη για την αδελφική στάση και το δώρο του ροδέλαιου, που κατά παράδοση αποστέλλει η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθοδόξου Εκκλησίας για κάθε ειρηνευτική δράση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δείχνοντας έτσι την ενότητα της Ορθοδοξίας. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Μητροπολίτης Ναούμ συζήτησαν με αγωνία τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, θύματα του οποίου είναι πολλοί αθώοι, ελπίζοντας να βρεθεί γρήγορα μια ειρηνική διέξοδος.

Της Ευγενίας Δίτσα

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.