Του Α. Βικέτου -Μία πένα, με χαραγμένη πάνω την υπογραφή του, έστειλε δώρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Εξάλλου, την περασμένη Τρίτη, ο κ. Βαρθολομαίος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Αρχιεπίσκοπο, στον οποίο εξέφρασε την χαρά του για την εις πρεσβύτερο χειροτονία του π. Γεωργίου Χριστοδούλου, η οποία έγινε τα Θεοφάνεια στο Φανάρι, το ότι συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Κυρήνειας Χρυσόστομος και την παρουσία μεγάλης ομάδας Κυπρίων.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την υγεία του Αρχιεπισκόπου και του ευχήθηκε να ξεπεράσει σύντομα την δοκιμασία του. Επίσης, συγχάρηκε τον Αρχιεπίσκοπο, διότι πρώτος τοποθετήθηκε κατά της ενέργειας του Πατριάρχη Ιεροσολύμων να καλέσει συνάντηση Προκαθημένων στην Ιορδανία. Ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την χειροτονία, το προσωπικό ενδιαφέρον για την υγεία του και μια επιστολή, που του έστειλε πριν αρκετούς μήνες. Αμφότεροι συμφώνησαν να είναι σε επαφή για τα κρίσιμα διορθόδοξα ζητήματα.
Εξάλλου, στον π. Γεώργιο Χριστοδούλου, δρα. Θεολογίας, τον οποίο ο Παναγιώτατος χειροτόνησε πρεσβύτερο την ημέρα των Θεοφανείων, δώρησε ως ευλογία ένα Επιτραχήλιο. Στο πίσω μέρος έχει την ημερομηνία 6.1.2020 της χειροτονίας και το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο νέος πρεσβύτερος έφερε το επιτραχήλιο την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, κατά τον Αγιασμό, που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος των εγκαινίων του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους στο Γέρι της Λευκωσίας.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε εγκάρδια στο γραφείο του την μητέρα του π. Γεωργίου, Μαρούλα, και τα άλλα μέλη της οικογένειας, καθώς και τον π. Ζαχαρία, τον “φύλακα άγγελο” της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα στο Ριζοκάρπασο, στο βορειότατο άκρο της Κύπρου, το οποίο, όπως επεσήμανε ο κ.Βαρθολομαίος, «θυσιαστικώς διακονεί από το 1958».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.