ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Συνάντηση με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο είχε στο Φανάρι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.
Ο Σεβασμιώτατος ως μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη όπου συμμετείχε στις εργασίες της Συνόδου για τον μήνα Ιανουάριο. Συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου, Ευαγόρα Κωνσταντινίδη, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Οικουμενικό Πατριάρχη στον οποίο προσέφερε ως δώρο ένα εγκόλπιο στο οποίο απεικονίζεται η Αγία Αποκαθήλωση.

Eπί τάπητος θα τεθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η αναθεώρηση του ισχύοντος Συντάγματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Συγκεκριμένα, υπό την προεδρία του Παναγιωτάτου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Μικτής Επιτροπής για το Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής («Μικτή Επιτροπή») στο Οικουμενικό Πατριαρχείο την ερχόμενη Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023.

Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής στην πρώτη τους συνάντηση, τα μέλη της Μικτής Επιτροπής θα ξεκινήσουν τις συζητήσεις τους για το πώς το μελλοντικό Σύνταγμα μπορεί να καλύψει καλύτερα τις ανάγκες των ελληνορθόδοξων πιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η Ιερά Αρχιεπισκοπή μας ξεκινά τον δεύτερο αιώνα της.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.