Το δικό της αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο με την επωνυμία «Artos» εγκαινίασε χθες, Δευτέρα, 14 Μαρτίου στην δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Ρουμανίας, Κλουζ-Ναπόκα, η Αρχιεπισκοπή Βαντ, Φελεάκ και Κλουζ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κλουζ κ. Ανδρέας, τέλεσε τον αγιασμό του νέου καταστήματος, που βρίσκεται στην πλατεία Avram Iancu, αρ. 2, κοντά στον Ιερό Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό, και απηύθυνε πνευματικό λόγο στους παρευρισκόμενους, μιλώντας τους για το θαύμα του πολλαπλασιασμού των άρτων, αλλά και για τον Άρτο της Ζωής.

«Στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη, κεφάλαιο 6, στίχος 51, ο Χριστός είπε: «ἐγώ εἰμι ὁ ἄρτος ὁ ζῶν ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβάς· ἐάν τις φάγῃ ἐκ τούτου τοῦ ἄρτου, ζήσεται εἰς τὸν αἰῶνα. καὶ ὁ ἄρτος δὲ ὃν ἐγὼ δώσω, ἡ σάρξ μού ἐστιν, ἣν ἐγὼ δώσω ὑπὲρ τῆς τοῦ κόσμου ζωῆς». Παρόλο που το ψωμί είναι πολύ σημαντικό για εμάς, εδώ πηγαίνουμε με τη σκέψη του Άρτου της Ζωής, του Κυρίου Ιησού Χριστού, που είναι ο ζωντανός άρτος που κατέβηκε από τον ουρανό και δίνει νέα ζωή σε όλους μας. Μάλιστα, από τα πρόσφορα ετοιμάζεται και η Θεία Ευχαριστία», υπογράμμισε ο Ιεράρχης.

Το αρτοζαχαροπλαστείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν έξι χρόνια, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της (POSDRU).

«Το κατάστημα «Artos» προσδοκά να είναι ένας χώρος από τον οποίο οι Χριστιανοί θα μπορούν να αγοράζουν πρόσφορα και προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. Ταυτόχρονα, θέλουμε να είναι ένα ήσυχο μέρος, όπου θα σερβίρονται ποικίλα προϊόντα: κρουασάν, κέικ, σάντουιτς, καφές, τσάι ή αναψυκτικά, με τη δυνατότητα όλα αυτά να συνδυάζονται με μια στιγμή ανάγνωσης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο», εξήγησε ο υπεύθυνος του καταστήματος, π. Γεώργιος Δανιήλ Πουιάν.

ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.