Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει απερίφραστα τη βία στην Ουκρανία και καλεί τους υπευθύνους να δεσμευτούν για την επίτευξη εκεχειρίας και ειρήνης εξέδωσε το Διαθρησκειακό Συμβούλιο της Αλβανίας, έχοντας την εμπειρία από τα νωπά ακόμα γεγονότα στη δική της γη.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το Διαθρησκειακό Συμβούλιο της Αλβανίας παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία και πόνο τον πόλεμο και την επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, μια αδικαιολόγητη επίθεση εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία και την αιματοχυσία εναντίον αθώων ανθρώπων, που έχει πληγώσει σοβαρά τις καρδιές και τις ψυχές όλων των πιστών μας.

Οι Αλβανοί έχουν ακόμα στη μνήμη τους τα τραγικά γεγονότα (που έγιναν) πριν από λίγα χρόνια από πολέμους και ένοπλες συγκρούσεις, όπου χιλιάδες πολίτες, γυναίκες και παιδιά έχασαν τη ζωή τους.

Όλα αυτά τα γεγονότα μάς δείχνουν ότι η ειρήνη, ως σύμβολο όλων των θρησκευτικών μας πεποιθήσεων, είναι ό,τι πολυτιμότερο πρέπει να έχουμε και να προωθούμε σε οποιαδήποτε μορφή. Ως εκ τούτου, προσευχόμαστε και απαιτούμε από όλους τους υπεύθυνους παράγοντες, και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα, να δεσμευτούν με κάθε μέσο για την επίτευξη εκεχειρίας και ειρήνης στην πολύπαθη γη της Ουκρανίας.

Εμείς, οι πέντε θρησκευτικές κοινότητες, ως αναπόσπαστο μέρος του Διαθρησκειακού Συμβουλίου της Αλβανίας, καλούμε όλους τους πιστούς μας να αυξήσουν τις προσευχές τους για τον λαό της Ουκρανίας και την επίτευξη της ειρήνης το συντομότερο δυνατό.

OPE.GR

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.