ΑΡΤΗΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ: Δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς, αδελφοί μου, να φανταστεί, ότι εκείνη την νύκτα, με έναν κατάσπαρτο με άστρα λαμπερά ουρανό, θα γεννιόταν σε ένα πτωχικό σπήλαιο της Βηθλεέμ, σπήλαιο στενάχωρο και ταπεινό, ο Λυτρωτής του κόσμου, ο αιώνιος και απαράμιλλος θεραπευτής της ανθρώπινης πνευματικής φτώχειας.

Ο Απόστολος Παύλος απευθυνόμενος στους Κορινθίους της εποχής του, αλλά και σε όλους εμάς, γράφει: «Δι’ υμάς επτώχευσε πλούσιος ων, ίνα υμείς τη εκείνου πτωχεία πλουτήσητε».

Ήρθε ο Χριστός φτωχός στην γη, ταπείνωσε τον εαυτό Του, έζησε πάμπτωχος, για να μπορούμε εμείς, να γίνουμε πλούσιοι. Να θησαυρίζουμε πνευματικά, γεμίζοντας τις αποθήκες της ψυχής μας, με αγάπη, με ανιδιοτέλεια, με συγχωρητικότητα, με καλοσύνη, με υπομονή, με ταπείνωση, με κάθε είδους αρετή. Αρκεί μόνο, να τον μιμηθούμε. Και να επιλέξουμε και εμείς να απελευθερωθούμε από την μονομερή προσκόλλησή μας στα επίγεια, στα υλικά αγαθά, είτε τα κατέχουμε, είτε τα επιδιώκουμε.

Ιδιαίτερα στην εποχή μας, που οι κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη, ο πνευματικός πλούτος θα μας βοηθήσει, να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία, να σταθούμε όρθιοι, να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Ο θησαυρός αυτός θα γίνει το κλειδί, που διάπλατα, θα μας ανοίξει την πόρτα της αληθινής ζωής, της Βασιλείας Των Ουρανών.

Ας προσκυνήσουμε σήμερα, αδελφοί μου, τον πάμπτωχο Σωτήρα και Λυτρωτή μας, στην ταπεινή Φάτνη. Και να του ζητήσουμε, να θεραπεύσει όχι μόνο την υλική, αλλά πρωτίστως, την πνευματική μας φτώχεια.

Ώστε, πνευματικά όλοι μας, μικροί, μεγάλοι, πλούσιοι, φτωχοί, άρχοντες, νέοι, μαθητές, οικογένειες, απόδημοι Αρτινοί, «τη εκείνου πτωχεία πλουτήσωμεν».

Διάπυρος προς τον Νηπιάσαντα Κύριον ευχέτης σας
Ο Μητροπολίτης

+ο Άρτης Καλλίνικος

Άρτα, Χριστούγεννα 2022

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.